Frissen Fejérből

2021.09.13. 07:20

Az öt éve elhunyt költőre emlékeztek Fehérváron

A zámolyi születésű, a faluhoz egész életében kötődő, Kossuth-díjas Csoóri Sándor emlékét idézték meg egy vasárnapi műsorban.

Bokros Judit

Varró János népzenész különféle hangszereken kísérte Berki Lilla népdalénekest

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Csoóri Sándor Társaság a Hermann László Zeneiskolával együttműködve szervezte meg a Csoóri Sándor-emlék­estet, amelyet az iskola udvarán tartottak. A közönséget az igazgató, Király István köszöntötte, aki elmondta: az apropót a költő halálának 5. évforduló­ja adta. Csoóri Sándor pedig olyan személyiség, olyan költő volt, aki az intézmény minden diákjának példaképe lehet.

Varró János népzenész különféle hangszereken kísérte Berki Lilla népdalénekest
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A társaság elnöke, Bakonyi István irodalomtörténész emlékeztetett: a másik évforduló a Csoóri Sándor Társaság megalakulása, amelyre két éve került sor.

Berki Lilla népdalénekes Varró János népzenész kíséretével énekelt. A népdalok helyett most olyan Csoóri-versek hangzottak el, amelyek közel állnak Berki Lillához. A népdalénekes különböző tájegységek dallamait választotta, hallhattunk verset gyimesi keservesre, mezőföldi dallamra is. Varró János citerával, kobozzal, hol nyenyerével kísért – az előadók maradandó élményt szereztek a közönségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában