Frissen Fejérből

2021.09.24. 07:56

A Magyar Dráma Napján debütált Nagy Ervin és Koltai Róbert főszereplésével a Hamlear Dunaújvárosban

A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza a Magyar Dráma Napján mutatta be Győrei Zsolt és Schlachtovszky Csaba színművét, Őze Áron rendezésében, Nagy Ervin és Koltai Róbert főszereplésével.

feol.hu, duol.hu

Fotó: Ónodi Zoltán

A színház közösségi oldalán tett bejegyzéséből kiderül, hogy hosszan tartó vastapssal jutalmazta a közönség „Shakespeare-revüjét”, az abszurd, Monty Python-szerű komédiát. Az előadást követő ünnepségen a koprodukciós partnerintézményük, a Gyulai Várszínház igazgatója, Elek Tibor Havasi István nívódíjat adott át Őze Áronnak a Hamlear rendezéséért.

Milyen volt az előadás? Nos, a duol.hu így számol be róla:

„A klasszikusokra építő kortárs magyar dráma bár vékony jégen szlalomozik, mégis egyszerre szolgál felhőtlen szórakozással és kesernyés tanulságokkal a hatalom természetéről, a mindent felülíró egóról, hétköznapi családi konfliktusainkról. Shakespeare-rajongók számára kötelező, ám azok sem fognak csalódni, akik kedvelik az olykor extremitásig fokozott abszurd humort, és a szintén komikusra faragott zenés betéteket. A mindenkori királyi udvartartásban folyó folyamatos ármánykodásoknak helyet adó trónterem díszletei hatásos atmoszférát teremtenek, és jól illeszkednek a több jelentést is hordozó látványos jelmezekhez.”

A teljes cikket IDE kattintva tudják elolvasni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában