Frissen Fejérből

2021.08.19. 07:45

Újra a néptáncé volt a fehérvári belváros

Ismét népzene és néptánc töltötte be a belvárost, igaz, idén még nem a korábbi évekhez hasonló forgatagba csöppentek a járókelők.

Baráth Eszter

Vidámságot hoztak a táncosok Fehérvár belvárosába

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Szerdán délután a Városház téren gyülekezett a nézőközönség, a dallamok felcsendülése pedig a sétálókat is megállásra késztette.

A cecei székhelyű Tehetség Művészeti Iskola és a Paksi Tehetség Táncműhely apraja és nagyja érkezett Székesfehérvárra, hogy felvonulásszerűen, több állomáson mutassák be Szatmártól a Mezőföldig című összeállításukat.

Vidámságot hoztak a táncosok Fehérvár belvárosába
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A közel hatvanfős csoportban a legkisebbek is helyet kaptak. A fellépők az intézmény kilenc székhelyéről érkeztek, így a próbákkal nem volt egyszerű dolguk, amit tovább nehezített az is, hogy a nyár folyamán az iskola kilenc tábort is szervezett.

 

Ennek ellenére kerek produkciókat láthattak mindazok, akik a belváros valamely pontján megtekintették a táncosokat. A fellépők mind a három táncdialektusból ízelítőt adtak, melyek koreográfiáit Iker Józsefné, az intézmény vezetője és kollégái tanították be a fiataloknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában