Frissen Fejérből

2021.08.25. 07:45

Kortárs alkotók tárlata nyílt Sukorón

Gazdag kínálattal nyitott meg az a kortárs kiállítás Sukorón, amelynek megnyitóján Dávid Katalinra, a helyi kortárs tárlatok szervezőjére emlékeztek.

S. Töttő Rita

A sukorói kortárs tárlat még jövő hét péntekig megtekinthető

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

A Dávid Katalin-emlékkiállítás a helyi kortárs művészeti közösség gazdag szeletét mutatja be. A sukorói kultúrházban nyílt tárlaton Fekete Anna, Kaiser Ilona, Kissné Németh Klára, Szép Mária, Juhász Tibor, Hettinger Ágnes és Nagy Zoltán festményei mellett megtekinthetők Keményné Kovács Veronika grafikái, Stumpf István fotói, Gaál Éva tűzzománc- és Fekete Éva kerámiamunkái, valamint Kató Zsuzsanna nemezalkotásai és Pósa Mária gyöngy ékszerei is. A tárlat tehát Dávid Katalin sukorói szobrászművésznek állít emléket – mondta el Mészárosné Hegyi Gyöngyi polgármester, aki a kiállítást is megnyitotta.

A sukorói kortárs tárlat még jövő hét péntekig megtekinthető
Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

– Ő volt az, aki 2007 óta szervezte a helyi kortárs tárlatokat, szívét-lelkét beleadta. Az első években még a református templomban voltak a kiállítások, a kultúrház felújítása után azonban átkerültek a település kiállítóterébe, Dávid Katalin nagy támasz volt a sukorói kulturális életben – mondta a település vezetője a három éve elhunyt alkotóról. A tárlatsorozatot tavaly a koronavírusjárvány miatt nem rendezték meg, így idén, tizennegyedik alkalommal kerülhetett rá sor. Sok művész az elejétől kezdve hoz alkotásokat a tárlatra, s a terv az, hogy a Sukoróhoz kötődő aktív alkotók számára önálló kiállításokat is szerveznek majd a jövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában