Frissen Fejérből

2021.08.04. 12:00

Fény és érzékenység – Pénteken nyitják meg Dániel Mária Magdolna kiállítását a KEMPP-ben

Pénteken kiállítással, zenével folytatódik a 9. Emlékparki Nyár rendezvénysorozata.

Tihanyi Tamás

Dániel Mária Magdolna fényképein rendszerint visszatükröződik az érzékenység

Fotó: Dániel Mária Magdolna

Augusztus 6-án, pénteken 18 órakor nyitják meg Dániel Mária Magdolna fotográfus kiállítását a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhelyen. A művész így beszélt magáról:

– Szeretem a pillanatokat fényképezni, utcán, spontán helyzetekben, de szívesen alkotok kérésre is, természetesen csak addig, amíg a saját látásmódom látható, érezhető. Álmaimat valósítottam meg, amikor elkezdtem fotózást tanulni, de tanulok a mai napig is. Fotográfiámban főként a sajátos látásmód mutatkozik meg, a nevem mellett egyre gyakrabban jelenik meg a szociofotós megszólítás. Én ezt még megelőlegezett jelzőnek gondolom. Gyermekkoromban sok időt töltöttem idős, nagy tapasztalatú emberek társaságában, figyeltem mozdulataikat, hallgattam bölcsességüket. Ez a szenvedélyem megmaradt. Képeimet leginkább fekete-fehérben készítem, ráncos arcokat, kezeket, történeteket, a természetet és a szegénységet igyekszem ábrázolni.

Dániel Mária Magdolna fényképein rendszerint visszatükröződik az érzékenység
Fotó: Dániel Mária Magdolna

Dániel Mária Magdolna fényképein visszatükröződik az érzékenység, de talán a dac, a lehetetlen pillanatokig való kitartás is felfedezhető a képeken. A katonai emlékpark bemutatótermének következő kiállítóját már jegyzik az úgynevezett fotós körökben, pályázatokon vesz részt, kiállításokat rendez. Igaz ugyan, hogy felkérésre is dolgozik, de ő azt mondja, leginkább a saját feje után megy, úgy alkot.

A kilencedik emlékpari nyár, a KEMPP és a Honvédség és Társadalom Baráti Kör fehérvári szervezetének hagyományos rendezvénye pénteken sem marad el zene nélkül, hiszen a Hungarikum együttes, valamint a Székesfehérvári Helyőrségi Zenekar is fellép majd azon a minden bizonnyal szép estén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában