Frissen Fejérből

2021.07.03. 13:00

Matuz János rendezi a Királyi Napok nyitóelőadását

Matuz János rendezi a Királyi napokat nyitó Egyensúlyünnep című dramatikus történelmi játékot. Pál-Nagy Botond lesz a legifjabb szereplő.

Majer Tamás

Szereplőválogatást tartott Matuz János (balra), a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ művészeti intendánsa. Ő rendezi a Királyi napok augusztus 13-án látható Egyensúlyünnep című dramatikus történelmi játékát. Az előadás szereplőgárdájába szükség volt egy körülbelül 9 éves kisfiúra is. Nos, ezt a szerepet a Munkácsy Mihály Általános Iskola diákja, Pál-Nagy Botond kapta meg.

Fotó: Lőrincz Miklós

Az alkotók egy bátor fellépésű, jól beszélő 8–10 éves fiút kerestek a műsor „Kisfiú” szerepére.

Szereplőválogatást tartott Matuz János (balra), a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ művészeti intendánsa.
Fotó: Lőrincz Miklós

– Botond felkészülten érkezett a Felsővárosi Közösségi Házban tartott meghallgatásra, a kötelező szöveg mellett verset is mondott. A 9 éves fiú a Munkácsy-iskola diákja, sok minden iránt érdeklődik, nem idegen tőle a versmondás és a bábjáték sem. Ez meglátszott biztos fellépésén is, hiszen a castingon nem tűnt lámpalázasnak, és akkor sem jött zavarba, amikor a rendező elmondta neki, ha őt választja, mekkora közönség előtt kell szerepelnie, és kik lesznek partnerei a színpadon – ismertették a szervezők.

Matuz János (balra), a rendező és Pál-Nagy Botond, az ifjú tehetség
Fotó: Lőrincz Miklós

Az Árpád-ház legnagyobbjait megidéző előadást augusztus 13-án, pénteken 20.30 órakor láthatja a közönség a nemzeti emlékhelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában