Frissen Fejérből

2021.07.14. 12:00

Kreatív megoldásokból nyílt kiállítás a tagkönyvtárban

A Vörösmarty Mihály Könyvtár három munkatársa teljesen új oldaláról mutatkozik be: kézműves alkotásaikból tárlat nyílt a Tolnai utcai tagkönyvtárban. A kiállítás júliusban tekinthető meg.

Héjj Vivien

A könyvtárosok másik oldala: hárman is kézműves alkotásaikat mutatják be!

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Textil alapanyagokból készült dísztárgyakból, használati tárgyakból nyílt kiállítás a tagkönyvtárban. Mindhárom alkotó a bibliotékában dolgozik, a látogatók Juhászné Idul Mária, Koncz Éva és Somogyfoki Ottilia alkotásait csodálhatják meg az intézmény falain belül. A tárlaton helyet kapott textilmunkák mind saját kezűleg, saját ötlet és fantázia alapján készültek.

A könyvtár közösségi oldalán az alkotókat is közelebbről megismerhetjük. Juhászné Idul Máriát már gyermekkorában magával ragadta a varrás művészete, nadrágokat, ruhákat készített magának. Még első fizetését is varrógépre költötte. Ma már kikapcsolódást jelent számára egy-egy táska tervezése, varrása, élvezi, hogy az elkopott farmerből, megmaradt ingből újra hasznos és mutatós tárgyakat készíthet.

A könyvtárosok másik oldala: hárman is kézműves alkotásaikat mutatják be!
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Koncz Éva közel három évtizedes pedagógusmúltjára tekintettel elsősorban a gyerekeket tartja szem előtt az alkotások készítésekor. Kizárólag kézzel varr, mert úgy érzi, így tudja leginkább beleadni az egyéniségét az apró tárgyakba.

Még 2011-ben kezdett foltvarrással foglalkozni az elsősorban használati tárgyakat készítő Somogyfoki Ottilia, akit lenyűgöz az anyagok újjászületése és a végtelen variációk lehetősége. A legnagyobb boldogság számára mégis a vidám, kedves varrótársakkal való közös alkotómunka.

A textiltárlat megtekinthető a tagkönyvtár nyitva tartási idejében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában