Online sajtótájékoztató

2021.06.28. 12:00

Kultúrházak, szervezetek jelentkezését várják a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozatra

A legkisebb falu közösségi házának csatlakozását épp úgy várják, mint a nagyvárosi művelődési intézmények, szervezetek jelentkezését a Kultúrházak éjjel-nappal következő rendezvénysorozatára. Novák Péter hétfői online sajtótájékoztatón így fogalmazott: „Nagyon büszke vagyok arra, ami ma Magyarországon történik, mindenhol van egy közösségi ház, ami a modern kori közösségi élmények helyszíne. S ha ez a rendszer segíti ezek hatékony működését, akkor kötelességünk ehhez csatlakozni”.

S. Töttő Rita

A Magyar Népművelők Egyesülete az idei évben is megrendezi a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozatát, melyhez minden érintett csatlakozását várják. Online sajtótájékoztatón számolt be hétfőn a részletekről Bordás István elnök és Novák Péter védnök, tiszteletbeli egyesületi tag.

- Sokadik alkalommal szövetkezünk, hogy az ország művelődési házait és látogatóit csatlakoztassuk ehhez az akcióhoz – fogalmazott a zenész, a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat „arca”, aki saját élményei kapcsán osztotta meg: – Ennél a rendezvénynél nem tudunk jobbat arra, hogy megmutassuk, a közművelődés valóban érték. Ezen a három napon, melyet a program kínál, a boldogság forrásaira lehet rálelni: egy jó könyvajánlat, színházi vagy koncertélmény és egy remek pohár bor – összefoglalva ezzel várják a látogatókat s élményt adnak a mindennapokhoz. Rávezet továbbá mindannyiunkat arra, hogy legyünk rendszeres résztvevői a programoknak. Lehet sokféleképp élni, de kultúra nélkül nem érdemes mondta – Novák Péter.

Bordás István pedig a részletekről számolt be: az idei évben szeptember 24-e és 26-a között szervezik meg a magyar közművelődés legnagyobb sorozatát, a Kultúrházak éjjel-nappal-t, amely több száz intézményt és kollégát felvillanyozhat, s a tapasztalatok szerint több tízezer látogatót vonz a programhoz csatlakozó közművelődési intézményekbe.

- Nem csak a nagyvárosi, de a kistelepülések művelődési intézményeit, közművelődési szervezetek, egyesületek, egyházi szervezetek csatlakozását is várjuk, ahogy az előző években. Remélhetőleg határon túli szervezetek szintén csatlakoznak. Ha ők táncházzal készülnek, egy pályázat keretében tudunk támogatást biztosítani – hangsúlyozta az elnök. Idén három kiemelt rendezvény lesz: de hogy hol, még nem tudni, a csatlakozó intézmények, szervezetek pályázatai alapján döntik el. A korábban megszokott két hagyományos – fotó- és plakát – pályázatot meghirdetik, s lesz újítás is: élő közvetítések számára is írnak ki pályázatot és a megvalósult rendezvényekkel is lehet jelentkezni – a részletekről a kultúrházak hivatalos honlapján lehet majd tájékozódni. A megújult honlapon az intézmények, szervezetek maguk is létrehozhatnak saját portfóliót. Novák Péter így hangsúlyozta a program jelentőségét: – Nagyon büszke vagyok arra, ami ma Magyarországon történik, mindenhol van egy közösségi ház, ami a modern kori közösségi élmények helyszíne. S ha ez a rendszer segíti ezek hatékony működését, akkor kötelességünk ehhez csatlakozni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában