Frissen Fejérből

2021.06.21. 07:30

A maximumra törekedtek a Lászlóvill-kupán

Az év egyik legrangosabb és leglátványosabb versenyét hozta el a Lagúna Kulturális és Táncsport Egyesület Székesfehérvárra. Az idei Lászlóvill-kupán több mint háromszáz pár húzott tánccipőt.

Héjj Vivien

Két év után újra tánccipők koptatták a parkettát Fehérváron

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A koronavírus-járvány miatt tavaly elmaradt rendezvényt nagy várakozás övezte mind szervezői, mind indulói oldalról:

– Már XIX. alkalommal rendeztük meg a versenyt, az országban már úgy mondják, „jövünk a Lászlóvillre”, szinte szlogenként használják. Az ország túloldalán élők is kíváncsiak, milyen az a Lászlóvill-kupa – beszélt az eseményről Szilner Tibor, a házigazda Lagúna Táncsport Egyesület művészeti vezetője.

A XIX. Lászlóvill Kupa Tíztánc Felnőtt és Junior Latin Ranglista Táncversenyen egyaránt láthattak az érdeklődők latin-amerikai és standard táncokat. Előbbibe tartozik a szamba, a csacsacsa, a rumba, a paso doble és a jive, míg utóbbi kategória az angolkeringőt, a tangót, a bécsi keringőt, a slow foxot és a qiuckstepet foglalja magában.

Két év után újra tánccipők koptatták a parkettát Fehérváron
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– 338 páros táncolt, ez igen nagy létszám. Két éve is, amikor utoljára tudtunk versenyt rendezni, körülbelül ennyien voltak. Ez azt is magával hozta, hogy 9-kor kezdtünk és csak este 11 óra után tudtuk befejezni a versenyt – tette hozzá Szilner Tibor, akitől azt is megtudtuk, az elmúlt egy év nehézségei szerencsére nem hoztak színvonal-visszaesést, azonban az észrevehető, hogy a táncosok összetétele cserélődött, volt, aki a vírus időszakában hagyott fel a versenyzéssel.

Székesfehérvárt a Lagúna egyesület és a Felicita Táncklub versenyzői képviselték. Szilner Tibor hozzátette, azt látja, a versenyzők lelkesedése nem lankad, várták már a visszatérést. Mint mondta, saját növendékeikkel szemben annyi elvárást támasztottak, hogy hozzák ki magukból a maximumot.

A táncosok több korosztályban, összesen 14 kategóriában mérhették össze tudásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában