Frissen Fejérből

2021.04.27. 09:28

Dalokat ír az évszakokról az iszkaszentgyörgyi fiatal zenész – Készül a videoklip

Különleges zenei projektbe vágott bele a mindössze 16 éves fiú.

Feol.hu

Különleges környezetben gitározott az ifjú tehetség

Fotó: Elekes Gergő / Feol.hu

Ásmány-Kozma Boldizsár, avagy művésznevén Butyka, már ismerősen csenghet olvasóinknak, hiszen a korát meghazudtoló értékrenddel és gondolkodásmóddal rendelkező fiúról már többször is beszámoltunk portálunkon. Idén márciusban megjelent portrénkat ITT olvashatják róla, ha pedig arra kíváncsiak, hogy utcazenéléssel miként népszerűsítette a fehérvári waldorf gimnáziumot, IDE érdemes kattintani.

Ezúttal egy különleges zenei projektjéről számolt be nekünk, melynek első állomása a L'éveil (Az ébredés) című dal, mely az ifjú tehetség második egygitáros saját munkája.

– Ez egy kifejezetten tavaszi dal, és van egy olyan tervem, hogy minden évszakhoz készítek egy saját muzsikát. Ugyan mondhatnánk, hogy ez egy eléggé elcsépelt ötlet, de úgy vélem, hogy kellő megfontolással ebből a témából is lehet mindig valami újat kihozni. A dal címe franciául azt jelenti, Az ébredés, ami tökéletesen illik ehhez a tavaszi hangulathoz.

Megtudtuk, a gondolat, hogy videoklip készüljön az alkotáshoz, már akkor megfogalmazódott a fiú fejében, amikor elkezdte kidolgozni a fejében hallható dallamot.

Különleges környezetben gitározott az ifjú tehetség
Fotó: Elekes Gergő / Feol.hu

Az ötletet aztán tettek követték, hétfőn kora reggel Veszprém egyik legszebb pontján, a Gulya-dombon pedig már forgott is a kamera egy csonka stábbal, hiszen az előadón kívül mindösszesen csak egy operatőr egy kamerával volt jelen.

– Nagyon sok videoklipet láttam egygitáros műfajban, és azt tudtam, hogy egy viszonylag korai időpontban, reggel 8-9 fele szeretnék forgatni, egy szeles, hűvösebb időben. Sikerült! – mesélte Butyka.

Egy pillanatkép a videoklipből
Fotó: Elekes Gergő / Feol.hu

A mozgóképet Boldizsár tervei szerint május első hetében már láthatja is a közönség, ezt pedig követni fogják a további évszakok is, hiszen a nyár dala már elkészült, nemrégiben kottázta le a fiú és már gőzerővel gyakorolja, hogy amikor annak a forgatására kerül sor, már minden hangjegy a kisujjában legyen.

Kapcsolódó cikk:

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/mit-kezd-magaval-egy-fiatal-zenesz-ha-unatkozik-a-karantenban-4743502/[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában