fotópont is vár

2021.03.10. 15:26

Márciusi szép ünnep: nyit a sárszentmihályi Pilvax kávéház

Továbbra sem lehet rendezvényeket tartani, ezért a településen – a múlt év végén felállított adventi park sikerén felbuzdulva – úgy döntöttek, hogy egy kreatív 1848-as kiállítással rukkolnak elő nemzeti ünnepünkre.

V. Varga József

Huszár gyerek, magyar leány…

Fotó: Csicsergő Óvoda

– Az 1848-as forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából kültéri időszaki kiállítást szervezünk, melyen az általános iskola diákjai és az óvodások eseményekhez kapcsolódó színes munkáit, kreatív díszítőelemeit mutatjuk be – mondta el lapunknak a szervező önkormányzat részéről Óber Andrea polgármester.

Huszár gyerek, magyar leány…
Fotó: Csicsergő Óvoda

A kiállítás helyszíne az önkormányzat épülete melletti füves terület és az ott felállított „sárszentmihályi Pilvax kávéház” lesz. Az arra járó érdeklődők az ünnepi tárlat elkészítésében részt vevő sárszentmihályi gyerekek műveinek megtekintése mellett a fotóponton fényképezkedhetnek majd egy színesre festett magyar huszár társaságában. A kicsik és nagyok részére pedig korabeli hangulatot idéző röplapok és kifestők is rendelkezésre állnak majd az 1848-as tárházból.

Úgy tervezik, hogy a szabadtéri kiállítás a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett március 10. és 15. között lesz látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában