könyvkölcsönzés

2021.01.05. 12:00

Újra nyílik a teraszajtó Móron

A Lamberg-kastély Kulturális Központ égisze alatt működő Radó Antal Könyvtár munkatársai nem hagyják szellemi táplálék nélkül a város lakóit.

Palocsai Jenő

Fotó: Lamberg Kastély

A kastély oldalszárnyánál van egy ajtó, ahol csengetésre megnyílik a tudás teraszának ajtaja. Ehhez nem kell mást tenni, mint előzetesen leadni a kívánt könyvlistát telefonon vagy e-mailben, és másnap már lehet is menni érte, a megszokott a nyitvatartási időben. A kölcsönzött könyv egy hónapig lehet az olvasónál. A kölcsönzési idő lejárata után a könyvek visszajutnak a könyvtárba, ahol karanténba kerülnek, és egy héten keresztül nem kaphatja meg őket egyik olvasó sem, csak a karantén lejárati idejét követően. A járványhelyzet miatt remélhetőleg egyre többen választják hasznos időtöltés gyanánt az olvasást.

 

Fazekas Judit, a kulturális intézmény igazgatóhelyettese és egyben a könyvtár vezetője kérdésünkre elmondta: – Van mód a beiratkozásra is, nagy szeretettel várjuk az új olvasókat, éppen ezért alakítottunk ki egy helyet, ahol kényelmesen ki lehet tölteni a beiratkozási adminisztrációt.

Hangsúlyozta, hogy 16 év alatt és 70 év felett a törvényi előírások szerint ingyenes a könyvtár látogatása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában