babákról szóltak

2020.12.10. 07:35

Díjazott „Egyszer volt, hol nem volt...” mesék

Összesen harmincegy mese érkezett öt iskolából arra a pályázatra, amelyet az Aranybulla Könyvtár hirdetett. A díjazottak nevét szerdán hozták nyilvánosságra.

Bokros Judit

A zsűri szerdán hirdetett eredményt. A pályázati kiírásban szereplő babákat több másikkal együtt állították ki a könyvtárban

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az eredményhirdetést szűk körben tartották a könyvtárban, a díjazottakat pedig aznap értesítették.

Az Egyszer volt, hol nem volt… című meseíró pályázat az egyik nagyáruház támogatásának köszönhetően valósulhatott meg. A kiírásban feltétel volt, hogy a szerző a mesébe beleszője Forrayné Zsuzsa babakészítő kiválasztott babáinak egyikét.

A háromtagú zsűri két korosztályban értékelte a műveket.

A zsűri szerdán hirdetett eredményt. A pályázati kiírásban szereplő babákat több másikkal együtt állították ki a könyvtárban
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A helyezések és a díjazottak alább olvashatók.

A 3-4. osztályosok kategóriájában a Zentai Úti Általános Iskolába járó Horváth Liza nyert Copfos és a menhely című meséjével. A második a szintén zentais Horváth Leila a Boldogerdő lakói című mesével. A Szent Imre Általános Iskola és Óvoda diákja, Amberg Zita harmadik helyezést ért el A rend zenéje című meséjével. A zsűri különdíját az ugyancsak a Szent Imrébe járó Zsédely Liza érdemelte ki, az ő története a Lulu kalandjai címet viseli. A könyvtár különdíja a zentais Szabó Kristófé A szegény ember meg a törpe című meséért.

 

Az 5-6. osztályosoknál a legjobb pályaműveknél két megosztott első helyezés lett, illetve egy második helyezettet hirdettek a különdíjak mellett.

Elsők lettek: Sarf Janka (Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI) A fő kiválasztott című mesével, valamint Lőrincz Lilla (Szent Imre Általános Iskola és Óvoda) Az álom című történettel. A Szent Imrébe járó Ványi Ádám a második helyezett Meseország című meséjével. A zsűri különdíját Lambert Ágota érdemelte ki A róka hercegkisasszony című mesével, a könyvtár különdíja Schneider-Zaj Ákosé lett A manók emléke című meséért. Mindketten a Szent Imre tanulói.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában