Koronavírus Fejérben

2020.11.11. 08:00

Tartalmas éve volt a Szirontának

A tizenhatodik évadát kezdte meg a nyár végén a harangjátékáról híres Szironta Együttes. Bár a vírus okozta bizonytalanság a zenészekre és szervezési feladataikra is rányomta bélyegét, nem panaszkodhattak: 45 koncertet adtak az évadban, s az adventi időszakra is nagyon készültek, de most minden változik.

Korondy Tamás

Az adventre is nagyon készültek a szirontások

Fotó: együttes

Az őszi közel félszáz koncert mellett az adventi hétvégéiket is lekötötték már, 15 koncert található az ünnepi hétvégéken de a szigorítások miatt most sok mindent át kell szervezniük.

Mint megtudtuk a zenekar évértékelő közleményéből, örömmel tölti el őket, hogy olyan helyszínekre is eljuthattak, mint a 91 lelket számláló Palé, de szinte az összes megyében hallhatták őszi műsorukat. Remélik, hogy a szerdától érvényes, első körben

30 napon át tartó szigorított időszakot követően új repertoárral várhatják a karácsonyt, így decemberi koncertjeiken olyan zeneművek is megszólalhatnak, mint az Anasztázia kedvelt karácsonyi száma és a Jingle bells eredeti változata.

A Besnyői Népdalkör csengettyűsei is készülnek: ha minden jól megy, tavaszra óvodai programokba kapcsolódnak be előadásukkal és népszerűsítik a csengettyűzenét a legfiatalabb korosztálynak.

A november hónap az adventi időszakra való felkészülés a Szirontánál, s mivel a szigorítások miatt beláthatatlan a jövő, a terveik szerint egy online koncerttel jelentkeznek majd a Művészetek Palotájának Bartók Béla Hangversenyterméből, így nem hagyják szimfonikus élmény nélkül a harangzene kedvelőit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában