nézőt próbáló előadás Az ember tragédiája 2.0

2020.11.02. 07:15

Lucifer nevet a markában: ismét elmaradt a várva várt premier

Kis híján megtartotta Az ember tragédiája 2.0 ősbemutató premierjét szombat este a Vörösmarty Színház.

Majer Tamás

A Titanic-bál című első szín

Fotó: Simon Erika

Darvasi László, Márton László, Tasnádi István és Závada Pál a székesfehérvári teátrum felkérésére írta meg Madách Imre 19. századi drámai költeményének folytatását, követve az eredeti ötletet: Luciferrel, Ádámmal, Évával.

A szöveg könyvben is megjelent, a Kossuth Kiadó gondozásában. Nem véletlen talán, hogy a szombat esti, tervezett premier előtt 45 perccel éppen Kocsis András Sándor, nevezett kiadó elnök-vezérigazgatójának kiállítása nyílt meg a színház galériáján. Kocsis mint festő és mint szobrász mutatkozik meg a tárlaton. Jellemzően festők és írók portréi láthatók. Radnóti Zsuzsa dramaturg megnyitó beszéde előtt Hargitai Iván, a színház egyik rendezője jelentette be, pozitív koronavírus-eredményt hozott egy, a társulat körében elvégzett teszt, ezért marad el a premier. A közönség korán érkező tagjait közben a bejáratnál tájékoztatták ugyanerről.

A Titanic-bál című első szín
Fotó: Simon Erika

A premier ekképpen – szeptember után ismét – elhalasztódott. Érdekesség, hogy az úgynevezett Bársonyszék-előadás – mondhatjuk előbemutatónak – pénteken este megvolt. Gazdag, gondolkodást kérő, nézőt próbáló előadás három felvonásban, 4 és fél óra hosszan. Megérdemli a premiert, a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában