Rajz- és meseíró pályázat is várja az általános iskolásokat

2020.10.14. 07:10

Egyeztettek a kulturális intézmények vezetői Fehérváron

Az elkövetkező néhány hét programjait egyeztették a város kulturális intézményeinek vezetői. Pályázatok és online kvízek is várják az érdeklődő közönséget.

Héjj Vivien

Összehangolják programjaikat a város intézményei, s közben igazodnak az aktuális járványhelyzeti előírásokhoz

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Szilvási-Grund Helga a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár rendezvényeit ismertette: – Tizenkilencedik alkalommal hirdettük meg az Óperenciás Fejér Megyei Mesemondó Versenyt, erre október 22-ig jelentkezhetnek a megyei általános iskolások. Szükség esetén a versenyt online tartjuk meg. Meghirdetjük a Tollpihe meseíró pályázatot, a műveket az [email protected] címre várjuk december 9-ig – részletezte az igazgató. Az intézményben többek között még meseelőadással és kézműves-foglalkozásokkal is várják az érdeklődőket.

Az Aranybulla Könyvtárban elindultak a csoportfoglalkozások. Csiszárné Mahler Mónika igazgató elmondta, a Kreatív szombat, a Papírfonó szakkör és a Bütykölde, valamint az ovisok játékos angolfoglalkozása is nagy sikerrel fut. Emellett meseíró pályázattal és könyvbemutatóval is várják a látogatókat.

Simon József, a Köfém Művelődési Ház igazgatója kiemelte, továbbra is látogatható az Agárdi Művésztelep munkáját felelevenítő tárlat. Október 29-én Csató József nyugalmazott újságíró Az én Itáliám című kötetét mutatják be. Emellett állandó foglalkozásokra – például karate, thai chi, aikido – invitálják az érdeklődőket.

Összehangolják programjaikat a város intézményei, s közben igazodnak az aktuális járványhelyzeti előírásokhoz
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Vörösmarty Társaság kép­viseletében P. Maklári Éva elmondta, folytatódnak a királykúti és az öreghegyi beszélgetéssorozatok.

Tervezik a Bella István-emlékestet, valamint már nyomdában van a Fehérvári szép versek antológia. Lakner József, az Áron Nagy Lajos Művészetbarát Kör vezetője hozzátette, az általános iskolások számára rajzpályázatot hirdetnek, melynek témája Vörösmarty Mihály élete és munkássága lesz.

Buriánné Tarró Edit, a Vörösmarty Mihály Könyvtár igazgatója ismertette, a mostani helyzetben az intézmény az alapszolgáltatásokra fókuszál a zavartalan nyitvatartás érdekében. A továbbiakban is előtérbe kerülnek például az online kvízek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában