Az én Itáliám

2020.10.30. 07:35

A kincseket rejtő ország – Bemutatták Csató József legújabb kötetét

Csató József újságíró nyolcadik kötetét mutatták be csütörtökön délután a Köfém Művelődési Házban. Itália kincsei között barangolhatnak az olvasók.

Héjj Vivien

Csató Józseffel Sipos Mari költő beszélgetett

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A járványhelyzet ellenére megtelt a művelődési ház tanácsterme tegnap délután, ugyanis rendkívüli érdeklődés övezte Csató József Az én Itáliám című kötetét.

– Régóta szerettem volna megírni ezt a könyvet, sokszor jártam már Olaszországban. Ismeretterjesztő jelleggel született meg a kötet. Ebben bemutatom azokat a helyeket, ahol eddig jártam, leírom a tapasztalataimat, így az olvasók gyakorlatilag úti beszámolót kaphatnak. Belevettem a legfontosabb olasz helyeket, mint például Velence, Róma, Nápoly, Torino, Palermo és Szicília. Írok többek között az olasz labdarúgásról, valamint az olasz és a latin nyelv összehasonlításáról is – fogalmazott a szerző.

Csató Józseffel Sipos Mari költő beszélgetett
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Csató Józseffel Sipos Mari költő beszélgetett, aki elmondta, a szerző szakmai múltja és az alkotótevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy immár a nyolcadik kötete jelenhetett meg. Kiemelte, a téma szinte az utcán hevert, ám most a járvány miatt kissé aktualitását vesztette, ugyanis jelenleg sajnos nem az utazások időszakát éljük.

Az írás annak is érdekes, aki már bejárta Olaszország rejtett szépségeit, és azok is örömüket lelhetik benne, akik még csak tervezik a majdani utazást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában