a zene világnapja

2020.10.02. 15:33

A gyerek akkor is a legnagyobb sztár

Rolling Stones? Edda Művek, minden sarkon? Nem különösebben érdekes azzal összemérve, amikor a gyerek Székesfehérvár belvárosában, „a harangos” emlékmű mögött vagy a városháza előtt muzsikál.

Majer Tamás

A délelőtti program a Hermann-iskola előtt folyt

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Telefonjaikkal fényképező csupa öröm szülők kicsi és telefonjaikkal fényképező csupa öröm szülők nagy csoportja alkotta a nézősereg sűrűjét csütörtökön délelőtt, illetve délután a megyeszékhely zenevilágnapi programjain, akik gyermekük sikerének tapsoltak önfeledten és készítették a családi archívum becses darabjait. Persze nemcsak zeneovisok és a Hermann-zeneiskola nebulói fogtak hangszert a járókelőknek is örömet szerzendő, de még az Alba Regia Szimfonikus Zenekar is hegedű és vonó után nyúlt a jeles dátumhoz kötődő eseményen. A többi hangszerről most nem is beszélve.

A délelőtti program a Hermann-iskola előtt folyt
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Tudvalevő, Yehudi Menuhin kezdeményezésére 1975-ben az UNESCO nyilvánította október 1-jét a zene világnapjává. Ezért szólt csütörtökön a zene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában