mesék, kvízek

2020.08.18. 07:10

Olvasói pályázatot indított a VMK kicsiknek és nagyoknak is

A Vörösmarty Mihály Könyvtár az általános iskolás gyerekeknek tette közzé az Olvasó Kaméleon, a nagyobbaknak és a felnőtteknek pedig a Nagy Olvasásmánia felhívását.

FMH

A menedéket nyelvünk jelenti, amely a világ egyik csodája, meg a kultúránk Illusztráció: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

Az Olvasó Kaméleon azoknak az általános iskolás gyerekeknek szól, akik nemcsak olvasni szeretnek, de szívesen mesélnek is olvasmányélményeikről. Külön szólítják meg az alsósokat és a felsősöket: Lázár Ervin Százpettyes katicája, Wéber Anikó Visszhangországa mellett a kisebbek például Csukás Istvánt és Janikovszky Évát választhatnak a hosszú listából, a nagyobbaknak pedig ajánlanak Fiala Borcsa-, Fa Nándor- és Gerald Durell-könyvet is. A pályamunkákat szeptember 19-ig várják személyesen vagy e-mailben a [email protected] címre.

A Nagy Olvasásmánia során pedig a könyves játékra jelentkezők elolvassák az ajánlott olvasmányokat, majd kitölthetik és beküldhetik a kvízeket. A kihívásban Rejtőt, Jane Austint, Karinthyt, Böszörményi Gyulát és Harper Lee-t is ajánlanak a mániákus olvasóknak. A megoldásokat a [email protected] e-mail-címre várják, de kinyomtatva személyesen is le lehet adni a könyvtárban, szintén szeptember 19-ig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában