a harmadik helyre is magyar projekt került

2020.08.01. 07:40

Második lett a Nemere építéséről készült film

Egy rangos nemzetközi pályázaton hatszáz vetélytárs közül majdnem győzött a legjobbak között egy olyan videó, amely a Nemere projektről készült.

Tihanyi Tamás

A repülő készítéséről szóló film elnyerte a zsűri tetszését

Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Nemere vitorlázó repülőgép erősített bordájának építéséről készült filmmel nevezte be a székesfehérvári Albatrosz Repülő Egyesület a Nemere projektet egy faipari gépeket gyártó cég „Felder Challenge” elnevezésű nemzetközi pályázatára. A videót Józsa Dávid és Kiss Benjamin készítették. Az előválogatás eredménye alapján a több mint hatszáz pályázat közül a Nemere előbb bekerült a legjobb ötven közé, majd ezek közül közönségszavazattal a székesfehérváriak filmje végül a nagyon előkelő második helyen végzett. Az első helyet egy francia projekt éjjeliszekrénye, a harmadikat pedig egy másik magyar munka, Dósa Balázs csocsóasztala szerezte meg.

A repülő készítéséről szóló film elnyerte a zsűri tetszését
Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az Albatrosz Repülő Egyesület vezetősége még 2016-ban – a székesfehérvári repülés századik évfordulóján – határozta el, hogy a város támogatásával újra felépítik a Nemerét, Rotter Lajos vitorlázó repülőgépét, amely 1936-ban, a berlini olimpián szerzett dicsőséget Magyarországnak és a honi repülésnek. Rotter a fehérvári repülőgépjavító műhelyben építette a gépet, majd az olimpián Berlinből Kielbe repült. Ez a levegőben megtett 326,5 kilométer volt a céltávrepülés akkori világrekordja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában