Waszlavik „Gazember” László és a Tilinkó is muzsikált

2020.08.24. 07:15

Benépesültek a Fülöp-hegy portái a Lajoskomáromi Pincefesztivál alatt

A hétvégi napok egy nevet kaptak a keresztségben: pincefesztivál. A nyitott pincéknél szombaton finom borokkal és különleges zenei csemegékkel szolgáltak.

V. Varga József

A Lajoskomáromi Evangélikus Rézfúvós Zenekart Decmann Erzsébet vezényelte

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Csütörtökön horgászversenyt, borversenyt, éjszakai rizlingtúrát és retró diszkót rendeztek. Pénteken motoros felvonulás zajlott vagy kétszáz vasparipával, street fighter bemutató zúzott, gyermekprogramok sorjáztak, és megye I-es focimérkőzésen is szurkolhattak a rajongók.

Szorosan véve a Lajoskomáromi Pincefesztivált szombatra időzítette az önkormányzat; a szőlőt és a bort Balogh Márk Dávid református lelkipásztor és Szakács Péter katolikus diakónus áldotta meg a vásártéren, közreműködött az evangélikus rézfúvós zenekar, Decmann Erzsébet vezényletével. Kihirdették a borverseny eredményét, a díjakat Pirtyák Zsolt polgármester és Wanderer Ildikó alpolgármester adta át.

Pető Lilla a borverseny négy díját is besöpörte. Balról Pirtyák Zsolt polgármester, Szakács Péter katolikus diakónus (b) és Balogh Márk Dávid református lelkipásztor
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Arany minősítést 15, ezüstöt 27, bronzot 12, dicséretet 5 nemes nedű kapott. Harmadik helyezett lett Czéh István olaszrizling, második Pető Lilla vörös cuvée, és első szintén Pető Lilla cabernet sauvignon bora. A Lajoskomárom Bora címet Czéh István olaszrizlingje érdemelte ki.

A Fülöp-hegyen a nyitott pincéknél zamatos borokkal és zenei, táncos csemegékkel várta a látogatókat számos gazda, illetve a Tilinkó zenekar, a Borvirág és az Áldás együttes, a Márványos Tamburazenekar, Waszlavik „Gazember” László, a Kackiás Verklis, Gerencsér Ferenc és a Sárbogárdi Néptánccsoport.

 

Lajoskomárom borai a Tolnai Borvidék részét képezik, jellemző borfajtái az olaszrizling, a zenit, a kékfrankos, a zweigerlt, az otelló. A lajosi szőlőhegy pincesora a falu egyik büszkesége. A bortúrához kóstolópoharat és térképet kaptak a túrázók, a Parti pincéknél, a Keleti soron, a Középdűlőben és a Nyugati soron 21 pince szolgált nemes nedűkkel és válogatott étkekkel a csoportoknak.

Az adott portákon a borok adták magukat, a finom ételek meg „eklektikus” változatossággal szolgáltak. A Pető Pincénél Petőné Marika pogácsával együtt kínálta ízletes csülkös babgulyását, a Szaller Pincénél mangalica, a Ramsey Pincénél pulykahere pörkölttel szolgáltak, a Borbély Pincénél a pacalhoz házi rétes dukált, de nem hiányzott a kínálatból a szusi (Hordókészítő Pincéje) és a kürtőskalács (Béczi Pince) sem.

A Lajoskomáromi Evangélikus Rézfúvós Zenekart Decmann Erzsébet vezényelte
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A Kackiás Verklis (alias Ring István) a Málnáskertben tekerte verklijét, a Szaller testvérek terciáján pedig Waszlavik „Gazember, Petőfi, Velorex, Sámán, Szabadcsapat, Ullmann Mónika” László „Lovag” húzta tangóharmonikáját. A rockzenész fenegyerek mit sem változott az évek során, kicsit talán a fodrásza túlozta el az ősz árnyalatot hajának és bajuszának színében. Laci hirtelenjében megosztotta velünk: legutóbb egy nyolcórás monstre koncerten szerepelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában