Képekben megőrzött emlékek, érzelmek

2020.08.27. 07:30

A MÁV Fotókör tagjainak csodálatos munkáiból nyílt kiállítás a VOKE-ban

A tárlat megnyitóján lágy dallamok is felcsendültek.

Héjj Vivien

Változatos tematikájú képek láthatók a tárlaton Fotó: PT / FMH

A minden korosztály fülében ismerős Somewhere over the rainbow című zeneszámmal kezdődött a MÁV Fotókör tagjainak képeiből rendezett tárlat megnyitóünnepsége. A magyar fotográfia napja alkalmából, melyet augusztus 29-én ünnepelnek, rendezett fotókiállítást Molnár Lászlóné, az intézmény igazgatója nyitotta meg.

Változatos tematikájú képek láthatók a tárlaton Fotó: PT / FMH

– A fotózás mindenki számára kedves dolog, emlékek, érzelmek kötődnek egy-egy felvételhez. A fotókat mindenki szereti. Az is, aki készíti és az is, aki nézi. A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége 2003-ban kezdeményezte a magyar fotográfia napjának évenkénti megünneplését. 1840. augusztus 29-én készült Magyarországon először nyilvános rendezvényen fénykép – idézte fel Molnár Lászlóné. Marton Ágota, a MÁV Fotókör vezetője elmondta, a tárlaton 35 fotót tekinthetnek meg az érdeklődők, nincs kötött tematika, mindenki belevihette a saját egyéniségét a képekbe. A tárlat szeptember 14-éig ingyenesen megtekinthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában