Vintázs világ három gráciával

2020.07.26. 07:20

A jazz és a swing világába repít el a Vintage Dolls zenekar

Egy soha le nem tűnt kort idéz hangulatával a Vintage Dolls női zenekar, melynek három gráciája elrepíti közönségét a jazz és a swing 30-as, 40-es éveket idéző elegáns, csillogó világába.

S. Töttő Rita

Első koncertjük volt idén a kápolnásnyéki, most nagylemezre készül a Vintage Dolls Nagy Lilije (balról), Munkácsy Esztere és Szász Ágnese

Fotó: Kricskovics Antal

Loknik, berakások, laza rögzítés, izgalmas smink és fodros elegancia jellemzi Munkácsy Esztert, Nagy Lilit és Szász Ágnest, amikor a hasonlóan varázslatos szépségű kastély angolparkjában összeborulnak a koncert előtti pillanatokban. Valamiféle szertartás lehet ez náluk, tuning és összetartás-erősítés, ahogy a három lány egymás vállára tett kézzel mond maguk közt valamit. Percekig látom őket így, majd mint akik új életre keltek, hozzák magukkal a 30-as, 40-es évek csillogó swingvilágának auráját is. A Vintage Dolls a magyar jazzszcéna ikonikus formációja, igazi üde színfolt az a nőies lágyság és báj, ahogy a kor slágereit feldolgozzák. Az idei esztendő azonban számukra is kényszerpihenőt hozott, amelyből múlt hétvégén végre sikerült kitörniük egy könnyed nyári kiskoncert erejéig a Halász-kastély parkjában, ahová a Kastélykoncertek első előadóiként hívták meg őket. Nem most először járnak azonban a Velencei-tó környékén…

– Izgalmas ez az újrakezdés. Azért mondom így, mert a tavaly nyár nagyon mozgalmas volt a Vintage Dolls zenekar számára. Nagyon sok helyre mentünk, így kialakult egyfajta rutin, ami azonban az elmúlt hónapok kényszerpihenője során belőlem kicsit el-elveszett. Nincs meg az a magabiztosság, hogy tudok mindent, megy a koreográfia, s ha álmomból felkelek, akkor is tudom. Most a hosszú kihagyás miatt kicsit bizonytalanabb vagyok, s emiatt izgulok is, de nyilván nagyon jó lesz minden és segítjük is egymást – mondja Nagy Lili az első, karantén utáni közönség előtti fellépésük előtt. Akiről beszélgetés közben kiderül, hogy Székesfehérvárt jól ismeri, tekintve, hogy itt járt egyetemre.

Első koncertjük volt idén a kápolnásnyéki, most nagylemezre készül a Vintage Dolls Nagy Lilije (balról), Munkácsy Esztere és Szász Ágnese
Fotó: Kricskovics Antal

Munkácsy Eszter pedig Gárdonyból indult, a zene szeretetét is itt szívta magába, köszönhetően családjának és azoknak az ösztönző személyiségeknek, akik segítették őt a tanulás során. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végzett, közben pedig, míg egy évet a svájci zeneakadémián töltött, beválogatták a Montreux Jazz Voice Competition legjobb kilenc hangja közé. De Ágnes számára sem ismeretlen a Velencei-tó, mesélik is, hogy több alkalommal felléptek már a környéken az elmúlt években: fesztiválokon, rendezvényeken idézték meg a swing nagy korszakát a közönség számára. Jó ide visszatérni, mondják.

S mint kiderül, nagy terveik vannak a következő időszakra is: már jó ideje dolgoznak egy nagylemezen. – Régóta a szívünk vágya ez az anyag, csak a karanténhelyzet keresztülvágta a kiadását – vall az elmúlt időszak „backstage” nehézségeiről Eszter. – Újraterveztünk, megyünk tovább – teszi hozzá, elárulva, hogy persze még mindig sok a bizonytalanság, tekintve, hogy nem tudni, mit hoz az ősz.

– Mindenesetre a hanganyagot már felvettük, s már alig várjuk, hogy ez megjelenhessen fizikai formában is, és készülhessünk a lemezbemutató koncertre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában