Szavazásra fel!

2020.06.22. 13:17

Fejér megyei zenészek is jelöltek a Petőfi Zenei Díjra

Idén ötödik alkalommal szervezik meg a hazai könnyűzenei élet egyik legmeghatározóbb elismerését, a Petőfi Zenei Díjat. A közönségszavazás június 18-án elindult, a jelöltek között pedig több Fejér megyei művészt is megtalálunk.

Elekes Gergő

Orsovai Renáta a szövegekért és az énekdallamokért felelős, de mindent a zenekar „talál ki” magának

Fotó: Bajcsi Dávid

Tiszttartó Titusz, a Petőfi Rádió csatornaigazgatója az MTI-nek megküldött kommünikében elmondta, idén minden eddiginél nagyobb szükség van arra, hogy méltó módon ünnepeljük meg a legsikeresebb magyar dalokat és a legnépszerűbb hazai előadókat.

A jelöltek a Petőfi Rádióban 2019. március 1. és 2020. március 1. között legtöbbet játszott száz magyar dal közül kerültek ki, a költőt ábrázoló díjakat pedig az év zenekara, az év férfi előadója, az év női előadója, az év videóklipje, az év akusztikus koncertje, az év szövegírója, az év gitárosa, az év ütőhangszerese, az év billentyűse, életműdíj, az év felfedezettje, valamint az év dala kategóriában adják át.

Az már korábban nyilvánosságra került, hogy az év felfedezettje a Tortuga, az év dala pedig a Dal 2020 műsorában diadalmaskodó Rácz Gergő és a székesfehérvári Orsovai Reni Mostantól című száma lett. Reni továbbá az év női előadója kategóriában is jelölt Lábas Viki, Rúzsa Magdi, Wolf Kati és Nagy Bogi mellett, ha pedig tovább görgetjük a jelöltek listáját, további Fejér megyei zenészeket is felfedezhetünk.

A fiatal tehetség egy díjat már bezsebelt. Vajon sikerül a másodikat is?
Fotó: Bajcsi Dávid

Az év videoklipje kategóriában a Blahalouisiana – Testemnek, ha engedem című alkotását támogathatjuk szavazatunkkal egy igen erős mezőnyben, hiszen a fehérvári bandának a Follow the Flow – Porszem, Ákos – Felemel, Konyha – Földrevaló és a Bagossy Brothers Company – Visszajövök című nótáival kell megküzdenie.

Schoblocher Barbaráéknak erős mezőnyben kell helytállniuk
Fotó: BLAHALOUISIANA

Az év akusztikus koncertje kategóriában is találunk megyei érintettséget, mivel a nomináltak közt megtaláljuk Karácsony János koncertjét (további jelöltek: Deák Bill Gyula, Demjén Ferenc, Pély Barna, No Sugar), ahol billentyűsként a székesfehérvári jogász, egyetemi adjunktus Bérces Viktor szolgáltatta a zongoradallamokat.

Bérces Viktor ezúttal nem Tóth Verát kísérte
Fotó: Bérces Viktor

A Petőfi Zenei Díj győzteseiről ebben az évben a közönség szavazatai döntenek, voksolni augusztus 13-ig a www.petofilive.hu/petofizeneidij oldalon lehet, a díjátadó gálára augusztus 18-án kerül majd sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában