A napokban megszületett kislányuk

2020.05.27. 14:30

„Vazul szerepét én magam választottam”

Vazul szerepét én választottam, én kértem… – mondta Stula Molnár Péter énekes, zenész. A 2014-ben bemutatott Vazul Vére rockopera zenéjét Vörösmarty „Ermi” Imre jegyezte. A darab az összefogás fontosságáról, a világban betöltött szerepünkről is szól. „Zúzós” dalokkal.

V. Varga József

Stula Molnár Péter Fotó: sther.hu

Fotó: Picasa

Stula Molnár Péter a 2000 után felbukkant hazai énekesek egyik legtehetségesebbje – olvashatjuk „emberünkről” a MetalIndexen. Amint megtudtuk róla: a Crazy Gránátban tűnt fel, majd a 2010-es évek közepén a Mobilmániában tett szert országos ismertségre. A dallamos hard rock után tavaly az Omen albumon a power metalban is kipróbálta magát, idén tavasszal pedig már a második lemezét adta ki a Stula Rock formációval. Készülnek legújabb daluk videóklipjének forgatására.

A zenélés mellett imád motorozni, kondizni, civil foglalkozása tűzoltó. Régi magyar rockot szeret hallgatni, de nagy kedvence a Black Label Society, egy amerikai heavy metal együttes.

Milyen könyvet ajánlasz Kultúrkarantén rovatunkba? – firtattuk Stula Molnár Pétertől.

– Arnold Schwarzenegger, elsősorban a testépítés okán, számomra ikon. Az ő élettörténetét ajánlom a Fejér Megyei Hírlap olvasóinak figyelmébe. Tulajdonképpen nem is egy könyvről, hanem háromról van szó. Wendy Leigh: Arnold Schwarzenegger regényes élete. Arnold Schwarzenegger: Emlékmás – Életem hihetetlen, de igaz története. Arnold Schwarzenegger – Bill Dobbins: A testépítés nagy enciklopédiája.

Arnold Alois Schwarzenegger 1947. július 30-án született Ausztriában, Thalban. Életrajzából tudjuk, hogy testépítő (1965 és 1980 között hétszer nyerte el a Mr. Olympia és hatszor a Mr. Universe címet), Golden Globe-díjas amerikai színész (filmjei a többi között Conan, a barbár; Kommandó; Ragadozó; Totall Recall – Az emlékmás; Terminátor-széria; True Lies – Két tűz között; Utóhatás), üzletember és politikus. Az Amerikai Egyesület Államok Kalifornia államának 38. kormányzója volt.

Stula Molnár Péter
Fotó: sther.hu

Mivel töltötted, töltöd az idődet, beszorítva az otthonodba?

– Próbáltam hasznosan eltölteni a napokat, heteket. Minél több időt kint voltam a szabadban, jó levegőn, ha tehettem, napoztam, sokat játszottam a kutyámmal. Húsz éve énekelek, de most megint elkezdtem az éneklést tanulni, s a gitár is sűrűbben előkerült. Esténként sorozatokat néztem, nézek, kedvenc műfajom a dráma, változatos sztorival, erős karakterekkel. Pihentebben az ötletek is könnyebben jöttek, jönnek. Tűzoltóként egyébként 24–48-ban „nyomom”: egy nap szolgálat, két nap otthon.

Mit üzensz hazánknak, mit üzensz a magyaroknak?

– Próbáljunk arra fókuszálni határon innen és határon túl, hogy minél többet legyünk a családunkkal. Persze úgy, hogy az idősebbeket a kellő módon óvjuk, védjük. Lehetőleg éljünk stresszmentesen, pihenjünk, de közben fel is töltődjünk. Vegyük fel a kesztyűt! – képletesen, de a valóságban is. Hozzá meg a szájmaszkot. Vigyázzatok magatokra, barátaim! Túl leszünk ezen is, mint már oly sok mindenen. Tudom, hogy megerősödünk, s a nehézségek összehoznak bennünket. Ebben bízom, ebben hiszek!

Ha megtehetnéd, miképp segítenéd nemzetünket, amikor a vírus átfut a világon?

– Ha elvonul a vihar, és a visszaáll a régi rend (bár úgy érzem, sok mindenben új lesz), életünk is visszatérhet majd a régi kerékvágásba. Amint lehet, valamilyen jótékonysági koncertet hoznék tető alá, segíteni az időseken, a betegeken. A lényeg, hogy jó helyre menjen a pénz. Aki teheti, olyan dologra költsön, ami javíthatja helyzetünket. Segítsünk minél többen!

A napokban értesülhettünk az örömhírről: megszületett Stula Molnár Péter kislánya. Molnár Láng Tamina a kistarcsai kórházban jött világra 3,3 kilóval és 57 centiméterrel. Mindenki jól van, a családban óriási a boldogság. „Fekete, hatalmas szemei vannak, és erős hangja. Negyvenéves leszek június 21-én, nekem ez a legnagyobb ajándék. Régi álmom, hogy egyszer a kicsi lányom zongorázik, és én vadul ráénekelek. Talán összejön!” – lelkendezett Stula egy nemrég megjelent interjúban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában