Pénteken már online is

2020.04.07. 15:45

Csütörtökön mutatják be a Csákváron forgatott Rododendron című rövidfilmet

A rendszerváltás előtti Magyarországon játszódó, Cserhalmi György és Gáspár Tibor főszereplésével készült alkotást tavaly nyáron rögzítették a Fejér megyei településen.

Elekes Gergő

A film egyik találkozási jelenete: Veszprémi ezredes (Cserhalmi György, balra) és Faragó ügynök (Gáspár Tibor) a fekete Mercedes hátsó ülésén Fotó: Pesti Tamás

A mozgóképet Kovács Levente és Törcsi Levente írták és rendezték, és a TV Com, a Focus Fox és a Lighthouse Film koprodukciójában, az NMHH Médiatanácsának Huszárik Zoltán-pályázatán nyert támogatásából készült.

Az alkotók a Lighthouse Film közösségi oldalán elmondták, azt kérték a Duna televíziótól, hogy a premier, ha megoldható, április 8-án legyen, ugyanis szerették volna egy emléknappal, egy évfordulóval összekötni a film megjelenését, április 8-a pedig az 1990-es, első szabad országgyűlési választások harmincadik évfordulója. Mint olvasható, eredetileg a terv ez is volt, a csatorna pontban éjfélkor tűzte volna műsorára a Rododendront, ám időközben 5 perc csúsztatás került a gépezetbe, így a bemutató április 9-én 0 óra 5 perckor lesz. A késői időponttól azonban nem kell megrettennie senkinek, ígéretet tettek, hogy április tizedikétől a filmet online is megosztják a közönséggel.

A forgatáson a Fejér Megyei Hírlap is jelen volt, Zsohár Melinda kolléganőnk tudósítását, forgatási képekkel megspékelve, ITT olvashatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában