kiállítás

2020.03.05. 07:20

Keserű Imre grafikus alkotásait már második alkalommal mutatták be Jenőn

Keserű Imre tősgyökeres falubeli, azonban művészi tehetsége sokak számára rejtély volt pár évvel ezelőttig.

Nagy Anikó

Kerekes Ildikó (b), Fisterné Mária, Keserű Imre és Körmendi Gitta Fotó: Nagy Anikó

– Egy kis faluban a közösségi embereknek nagy felelőssége van a hagyományok, a szépségek megőrzésében. Folyamatosan figyelemmel kell lenni az igényekre, azzal együtt, hogy mindig megtartsuk értékeinket, s azt továbbadjuk az utánunk következő generációnak – mondta Kerekes Ildikó polgármester.

Keserű Imre bemutatkozása és megmutatkozása is így indult. Amikor először föltette a közösségi oldalra munkáit, hozzászólásként rögtön jött: Imi, neked egy kiállítást kellene ezekből a képekből rendezni! A faluvezető nem ment el szó nélkül emellett: Rendben, a helyszín adott: Jenő. Mikor legyen?

Kerekes Ildikó (b), Fisterné Mária, Keserű Imre és Körmendi Gitta
Fotó: Nagy Anikó

Keserű Imre grafikus alkotásait már második alkalommal mutatták be a falu közösségének, a művelődési házban jelen voltak a barátok, valamint az Ősfehérvár Alkotóközösség művész tagjai is. Közreműködött Fister Ferencné Mária szavalattal és népmesével, Körmendi Gitta költő saját versét tolmácsolta. A két muzsikus: Ferenc & Tibor Tabról érkezett.

– Tehetség és szorgalom, no meg kitartás. Látják hova vezet? – tette hozzá a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában