fluid art

2020.03.16. 07:50

Elgondolkodtató festékfolyások a móri galériában

A Móri Írók és Képzőművészek Szövetsége (MIKSZ) nem hátrált meg, és a „trenddel szembehelyezkedve” galériamegnyitót tartott szombaton délután.

Palocsai Jenő

A baráti közösségnek Abonyi Ria (b) mutatta be a komáromi alkotót, Kocsis Kingát Fotó: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

Tisztaság, szabálykövetés, alázat, együttérzés, lemondás, mértékadás, fókuszáltság, felelősségvállalás. A félelem és pánik feldolgozása.

Ebből vizsgázik most az emberiség – utalt a vírus miatt kialakult helyzetre Abonyi Ria, a MIKSZ vezetője megnyitó beszédében.

A mór környéki művészek fellegvára a Móri Református Szolgáló Szeretet Háza, amely számukra klubhelyiség és galéria is egyben.

Nincs néma sugdolózás a néma képek előtt, hanem zenélnek, énekelnek oldott hangulatban, és rendkívül nyitottak.

A baráti közösségnek Abonyi Ria (b) mutatta be a komáromi alkotót, Kocsis Kingát
Fotó: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

A tárt karok közé most Kocsis Kinga futott, aki Komáromból érkezett Mórra. Ez élete első kiállítása, és mégis, nemcsak bemutatkozni jött, hanem tanítani is.

Kocsis Kinga elmondta, hogy a stressz levezetése okán kezdte magát képezni, megismerkedni a Fluid Art technológiával. A „folyékony művészet” egy olyan innovatív festészeti technika, melynek során az akrilfestéket annyira hígítják, hogy az könnyen folyjon, és nem ecsettel juttatják a felületre, hanem öntik. A folyós állag miatt a különböző színű festékek keverednek, áramolnak, így változatos színátmenetek jönnek létre.

Az alkotó elárulta, hogy a leghétköznapibb pillanatok is, mint amilyen akár egy reggeli kávé keveredése, képes alkotásra sarkallni. A kialakult formákban és színekben mindenki mást és mást lát, ezért a kép címét nem az alkotó, hanem annak tulajdonosa adja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában