A történetet átszövi a szerelem szépsége

2020.03.12. 07:10

A tervek szerint április 25-én jön a Mágnás Miska premiere a Vörösmarty Színházban

A tervek szerint április 25-én jön a Mágnás Miska című operett premiere a Vörösmarty Színházban – a koronavírus miatt szerdán kihirdetett veszélyhelyzet módosíthatja ezt. Az olvasópróba mindenesetre megvolt.

Majer Tamás

Krisztik Csaba alakítja majd Miskát, a lovászfiút

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Horváth Csaba rendezi, ő vitte színre – egy másik zenés darabot emeljünk ki! – nemrég a Chicago című musicalt. A rendező mindenekelőtt felvázolt néhány alapvetést a színészeknek, táncosoknak, zenészeknek. Az előadás zenei változata egy friss, redukált létszámú zenekart megkívánó partitúrán alapszik, amely a Vígszínház számára készült. Egy kórus is szolgálja majd az összhatást.

– A Mágnás Miska egy klasszikus operett, ezt nyilván tudja mindenki – mondta Horváth Csaba a művészeknek. – Az alapvető konfliktushelyzete a társadalmi különbségekből fakad, egyfelől ott van az arisztokrácia, másfelől az egyszerű nép. A történetet átszövi a szerelem szépsége és szenvedélye – folytatta.

Krisztik Csaba alakítja majd Miskát, a lovászfiút
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Horváth Csaba beszélt arról is, az operett szövegkönyvét Perczel Enikő dramaturg a filmváltozat alapján készítette, mert úgy gondolták, hogy szellemesebb az összes meglévő színpadi adaptációnál. A rendező kifejtette még, a Mágnás Miska – amelyet remekműnek nevezett – témájában jelenvaló társadalomkritikát aktuálpolitikai szintre nem kívánja lerángatni. Miskát Krisztik Csaba testesíti meg, Marcsa szerepében pedig Ladányi Júlia lesz majd látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában