összmagyar és megyei irodalom

2020.02.09. 08:30

Szépirodalmi maratont szerveznek Pusztaszabolcson

2003 telén Wass Albert műveiből 24 órás felolvasást tartottak. Azóta évente, február végén az ország számos helyén ismétlik meg ugyanezt.

Sági Zoltán

E mozgalomba idén a Hagyományőrző és Hagyományteremtő Alapítvány jóvoltából Pusztaszabolcs is bekapcsolódik. A Szépirodalmi Maraton február 28-án este 18 órakor kezdődik a Hagyományok Házában, ahol a felolvasások február 29-én, 19 órakor fejeződnek be.

A 25 órányi programban Wass Albert mellett helyet kapnak más alkotók, de zenészek és színművészek fellépései és filmvetítés is. A szervezők szeretnék, ha az összmagyar irodalom mellett külön hangsúlyt kapnának a Fejér megyei írók, költők, Vörösmarty Mihály, Gárdonyi Géza, Németh László vagy Bálint Ágnes alkotásai. A szervezők az alapítvány elérhetőségein szívesen veszik a felolvasni szándékozók előzetes jelentkezését is.

Az eddigi információk szerint a program során, február 28-án este 22 órától 24 óráig, a felolvasások között Ármai Balázs muzsikál.

Február 29-én hajnali 2 órától pedig a Funtineli boszorkány című filmet vetítik le. Délelőtt 9 órakor a Harmónia Klub tagjai olvasnak fel, 12 órától Wass Albert vadászati és erdélyi ételreceptjei kerülnek terítékre. 14 órakor Ádámné Farkas Beáta idézi fel – szépirodalmi művek alapján – Madame Curie alakját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában