Önismereti utazások a kiállítótérben, a kiállítóval

2020.02.20. 07:10

Sági Vanda személyes találkozóra hívja a kíváncsikat

Megnyílt Sági Vanda képzőművész Világod körüli Út – a Tarot beszállókártyáival című kiállítása A Szabadművelődés Házában.

Majer Tamás

Sági Vanda alkotásira roppant jellemző a geometrikus vonalvezetés Fotó: Nagy Norbert

Fotó: NAGY NORBERT

Kiállítását az alkotó nem hagyja magára, személyes hangú, hangulatú egyéni vagy páros tárlatvezetésre várja az érdeklődőket. Hogy zajlanak le, mi történik a tárlatvezetéseken? – kérdeztük Vandát.

– Egyénre szabott, hogy pontosan mi történik egy ilyen vezetett utazáson. Aki szeretne, húzhat a kártyákból, és végigkísérem a választott útvonalán, tetszés szerint bejárhatja a földre ragasztott ezüstcsíkok hálózatát, és közben beszélgetünk a megélt érzéseiről, felmerülő gondolatairól, a formák rá gyakorolt hatásairól – felelte. – Egyfajta önismereti út ez – tette hozzá. A megnyitón Turai G. Kamil esztéta vezette körbe a jelenlévőket.

 

– A Sorskerék című kép: egymást széthúzó dimenziók. Tessenek nézni: húzzák, tépik, szakítják egymást, a bolygók körülötte ennek az egyensúlyában vannak, de a legfontosabb, ami nem is tűnik fel rögtön, a kereszt, a csillagkereszt. Ez határozza meg mindazt, ami körülöttünk van, és nemcsak a keresztény Európában, mindenütt az a kérdés oldódik meg a kereszt révén, hogy mit tudunk kezdeni a szenvedéssel, a halállal, a pusztulással – fogalmazott az esztéta. – A következő az Igazság, az a fajta igazság, ami Pitagoraszé – vágott bele a következő grafika elemzésébe Turai; nos, nem csoda, hogy előjött a matematika, Sági Vanda alkotásira roppant jellemző a geometrikus vonalvezetés. Nézzék meg! Jelentkezni, időpontot egyeztetni a [email protected] címen lehet. A személyes tárlatvezetések időtartalma 45 perc, hétfőnként és péntekenként 15 és 18 óra között, szerdánként 9 és 12 óra között nyílnak az alkalmak. A tárlat megtekinthető máskor is, A Szabadművelődés Háza mindenkori nyitvatartási idejében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában