Meglepő fordulatok a táncparketten

2020.02.03. 15:00

Nyereségesen zárult a néptáncosok bálja Lajoskomáromban

„Mehet a tervezgetés!” – nyilatkozta lapunknak Gáspárné Reizinger Tünde, a szombati „néptáncosok báljának” egyik szervezője, miután elmondta: a jótékonysági alkalom nyereségesen zárult.

Szanyi-Nagy Judit

Fiúk, lányok egyaránt legényest jártak a szombat este kezdődött lajoskomáromi néptáncosbálon Fotó: Vései Róbert

Csaknem száztízen döntöttek úgy, hogy szombat estéjüket a lajoskomáromi Gesztenyefasori Szent Márton Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában töltik. A megjelenteket az intézmény igazgatója, Horváthné Bodai Andrea köszöntötte, aki felidézte, hogy a művészeti iskolások, a néptáncos gyermekek számára miként alakult az idei tanév, s azt, hogy a fenntartóváltás – immár a katolikus egyházhoz tartozik az intézmény – egy kis változást hozott a mindennapjaikba.

A köszöntőt követően – ahogyan az lenni szokott – a legidősebbek egy meglepetéstánccal nyitották meg a bált: legényest adtak elő úgy, hogy még a lányok is meglett férfiembereknek öltöztek, úgy ropták a táncot. A produkciót a további mulatozás követte; a gyermekek mellett a fiatal felnőttektől az 50–60 éves korosztályig többen is hozzájárultak a rendezvény jó hangulatához, a kitűzött célok teljesüléséhez.

Fiúk, lányok egyaránt legényest jártak a szombat este kezdődött lajoskomáromi néptáncosbálon
Fotó: Vései Róbert

– A résztvevők a belépőjegy és a tombola megvásárlásával támogathatták táncosainkat. Minden évben részt veszünk az országos táncháztalálkozón, idén is ez a terv, ennek a finanszírozására gyűjtöttünk. Emellett pedig minduntalan a néptáncos ruhák „karbantartására” is költenünk kell – mesélt a tervekről Gáspárné Reizinger Tünde, aki harmadmagával (Lindemann Mónika és Sándorné Takács Klaudia mellett) szervezte meg a legutóbbi rendezvényt.

Az iskolában jelenleg 35 néptáncos lép ütemre, ha szükséges. Tizenketten hatodik–nyolcadik osztályosok, a többiek a fiatalabb korosztály képviselői. A legkisebbekkel továbbra is Bodáné Farkas Szilvia foglalkozik, az idősebbeket újonnan Gutmann Levente irányítgatja.

A batyus bálon a Tibsa band felelt a jó hangulatért – a mulatozás egészen hajnali fél háromig tartott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában