fontos a hazánkat szolgálni

2020.02.06. 08:00

Jövőben vitézt éneklő ifjak – Az Árpád Szakiskola ad otthont a Katonaportrék című kiállításnak

Az Árpád Szakiskola ad otthont a Katonaportrék című kiállításnak. A megnyitón az iskola katonai szak iránt érdeklődő hallgatói vettek részt.

Silye Sándor

Ugyan nem vezényelt sorakozót Schindele Antal, az iskola honvédelmi ismeretek, katonai ismeretek szaktanára, de az ifjak hamar felvették a szükséges alakzatot, és fegyelmezetten, sőt, érdeklődéssel hallgatták Szereminé Hegedüs Krisztina iskolaigazgató és Kálmán Ferenc dandártábornok szavait.

– A haza védelmére elsősorban a fiatalokat kell felkészíteni. Számomra öröm, ha olyan fiatalokkal találkozhattok, akik a katonai témákkal foglalkoznak, érdeklődnek ez iránt – mondta a tábornok.

– Honvédelmi kadét szakra járok, édesapám példáját követve számomra a katonai pálya jelenti a hivatást. Szüleimmel megbeszéltük ezt, és szerintem is fontos a hazámat szolgálni – vélte katonai egyenruhában Farkas Luca Vera.

– Nehéz és rögös pályát választottam, de nálunk apai ágon mindenki katona volt, és a jó példa ragadós. Tisztelettel nézek fel a kiállításon látható idős katonák portréira. Lövész szakon szeretnék majd végezni – így a szintén egyenruhás Sági Benjámin.

– A gyerekek érdeklődők, sokan közülük szakkörbe járnak, és majd húsz fő lett már katona az iskolából. A 9. a osztály tanulói erre a hivatásra készülnek, ez a képzésük fő iránya – hallottuk Schindele Antaltól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában