a Berlini Filharmónia nagytermében

2020.01.08. 07:35

Igen impozáns helyszínen lépett föl az Alba Regia Szimfonikus Zenekar

A 2020. január 1-jétől kiemelt minősítésű zeneművészeti szer­vezetként működő zenekar az új évben Németország előtt már fellépett Székesfehérváron és Százhalombattán is.

Bokros Judit

Próba a kiváló akusztikájú koncertteremben Fotó: György Attila

A Berlini Filharmónia színpadán először koncerteztek, s mint Selmeczi Gábor koncertmestertől megtudtuk: ez a lehetőség is annak a komoly munkának a gyümölcse, amelynek köszönhetően a több mint százéves múltra visszatekintő zenekar nemrég a kiemelt minősítést is elérte.

A felkérés Michael Zukernik karmesternek köszönhető, akivel már többször dolgoztak együtt. A műsor első felében Smetana Hazám című ciklusából a Moldva tétel hangzott el, ezt Rachmaninov c-moll zongoraversenye követte a kiváló orosz zongoraművész, Andrej Gavrilov közreműködésével. A második részben Rimszkij-Korszakovtól szólalt meg a Seherezádé.

Próba a kiváló akusztikájú koncertteremben Fotó: György Attila

A zenekar olyan kiváló körülmények között játszhatott, amelyben igazán magára találhatott. Hiszen fontos, hogy a művek minél jobb, megfelelő akusztikai környezetben szólalhassanak meg – mondta Selmeczi Gábor. Jó lenne, ha ezt a jövőben a fehérvári közönség is megtapasztalhatná – tette hozzá a koncertmester.

A hangverseny a berlini közönség tapsából ítélve remek fogadtatásra talált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában