Az Áron Nagy Lajos Művészetbarát Kör alkotóitól

2019.12.13. 07:05

Művészetbarátok évzáró kiállítása vár a Vörösmarty Társaság Kossuth utcai termében

Új kiállítás várja a Vörösmarty Társaság Kossuth utcai termébe betérőket.

Bokros Judit

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A társaság Áron Nagy Lajos Művészetbarát Köre minden decemberben megrendezi hagyományos évzáró tárlatát, amelyen az alkotó tagok mutatják be friss munkáikat. A szerdai megnyitón Lakner József elnök volt a házigazda, a jelen lévő alkotók pedig egyenként meséltek a kiállított műveikről. Idén tizenöten adtak le valamilyen munkát, s van, aki többel is szerepel. Festmények, grafikák, faszobrok, tűzzománc alkotások teszik szó szerint színesebbé a Vörösmarty-terem falait. Az anyag nem csupán a felhasznált technikát, hanem a témát tekintve is változatos.

E környezetben kerül majd sor december 30-án a művészetpártoló kör ez évi utolsó eseményére, amely egy kötetlen hangulatú batyus mulatság lesz, szintén a teremben.

 

Előtte viszont közülük is sokan vesznek részt a december 14-ei Vörösmarty-vacsorán, amelyet a névadó születésnapjára emlékezve rendeznek meg évente. A társaság ekkor adja át a Vörösmarty Kancsó elismerést is a színházban, a rendezvényt műsor színesíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában