Kollégiumban tartanak tárlatokat

2019.11.08. 15:30

Újranyitották a József Attila Kollégium galériát

Horváth Lénárd képzőművész tárlatával nyílt meg újra csütörtökön a József Attila Kollégium galériája. A politikus a város kulturális életét gazdagítva új arcát mutatta meg – a csőtussal készített, aprólékos munkáiból rendezett kiállítás a Lopott idő címet kapta.

S. Töttő Rita

Horváth Lénárd (képünkön) tárlatát a József Attiláról elnevezett kollégiumban Cser-Palkovics András polgármester nyitotta meg Fotó: Simon Erika / ÖKK

A József Attila Kollégium (JAK) évtizedek óta a városban tanuló fiatalok ideiglenes otthona, ahol 2011-ig olyan galéria is működött, ahol a művészek megmutathatták szárny­bontogató próbálkozásaikat, iránymutató kezdeményezéseiket. Ez a kulturális közeg azonban évekre feledésbe merült, ám most új életre kelt.

Horváth Lénárd művésztanár alkotásaival nyitott meg újra a JAK galériája, ahol kifejezett cél, hogy a fiatalok kedvet kapjanak a bemutatkozásra egy olyan közösségi térben, amely az internet világában talán már szokatlan a számukra.

Horváth Lénárd (képünkön) tárlatát a József Attiláról elnevezett kollégiumban Cser-Palkovics András polgármester nyitotta meg
Fotó: Simon Erika / ÖKK

Cser-Palkovics András polgármester a megnyitón maga is erre buzdította a fiatalokat, s arra, hogy nézzék meg a galéria aktuális tárlatait, mondják el róla véleményüket, és beszéljenek róla.

Kocsis Balázs szobrászművész is gratulált a művésznek a megnyitón az alkotásokhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában