szívünknek kedves

2019.11.13. 07:16

Egy nem mindennapi dal készült az Aranybulláról

Izgalmasnak ígérkezik az egyre csak közeledő 2022-es esztendő: ekkor ünnepeljük majd a II. András-féle Aranybulla (székesfehérvári) kiadásának nyolcszázadik évfordulóját.

Szanyi-Nagy Judit

No nem pont e jeles alkalom „himnuszát” énekelte meg a PamKutya nevű kétfős formáció, de tény: az Aranybulla központi szerepet kapott a nemrég közkinccsé tett dalszövegben és klipben egyaránt.

Az Osbáth testvérek rendszeresen készítenek paródiavideókat, zenéikben (főként szövegeikben) folyamatosan visszatérő elem a humor. Így a mostani alkotást sem kell komolyan venni: a mai zenei irányzatokhoz kiválóan illeszkedő műremekben jó csajokról (vagyis a névadó aranybulákról) és a történelmi témáról (az Aranybulláról) éppúgy hallhatunk.

Szívünknek legalább két ok miatt is kedves lehet ez a zene: az egyik, hogy a szöveg egy pontján elhangzik Székesfehérvár neve, a másik pedig, hogy egy Wellhello-parafrázissal a frontember, Karácson 'Fluor' Tamás kapcsán részben ismét kötődik a szöveg Fejér megyeszékhelyéhez.

A videó itt tekinthető meg:

További érdekesség, hogy a zenei alapot a székesfehérvári SMiTHMUSiX készítette a szintén fehérvári Kinx Studióban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában