Ifjú néptáncosok látogattak a községbe

2019.10.12. 07:20

Szíves fogadtatásra találtak Baracskán a székely táncosok

A befogadó községbe számos erdélyi és székelyföldi család betelepült a rendszerváltást követően, összekovácsolódott az anyaországiak és határon túliak közössége. Zetelakáról érkezett vendégségbe a táncos gyerekcsoport Szőlősy Attila meghívására és támogatása révén.

Zsohár Melinda

Az erdélyi táncosok méltán arattak sikert Baracskán is Fotó: Kupi Gábor

Az Ezüst fenyő gyermekcsoport Tessely Zoltán, a körzet országgyűlési képviselője segítségével érkezett néhány évvel ezelőtt magyarországi, elsősorban Fejér megyei településekre. Mára már önállóan kapnak meghívásokat önkormányzatoktól, civil szervezetektől. Baracskán Kolumbán Ottilia helyi képviselő, háziorvos köszöntötte a székelyföldi kis vendégeket, akik gazdag műsorral kedveskedtek a közönségnek egy napsütéses délutánon. Nem csak az Erdélyből ideszármazott családok fogadták örömmel őket, a faluház udvara megtelt érkezésük hírére.

Szőlősy Attila Baracskán él családjával csaknem húsz esztendeje, felesége tősgyökeres baracskai. Ők is örömmel választották otthonukul a jó fekvésű, nyugalmas községet, úgy, mint sokan mások.

Az erdélyi táncosok méltán arattak sikert Baracskán is
Fotó: Kupi Gábor

Bebíró – inkább így nevezik a máshonnan érkezetteket, akik szívesen csatlakoznak az ott lakókhoz, a szokásokhoz, s vállalnak közös célokat a közösségformálásban. Szőlősy Attila az önkormányzati választásra elfogadta a felkérést, s a Fidesz–KDNP tagjaként polgármesterjelöltként indul a baracskaiak bizalmáért, csapatával egyetemben. Számos közösségi megmozduláson aktívan vesz részt, ezúttal a zetelakiak vendégül látását szervezte meg. Családoknál szállásolták el a fiatalokat, az őket kísérő néhány felnőttel együtt. A székely csoport vezetőjének, Kovács Imrének megköszönte a szép folklór műsort, a baracskaiakat pedig arra kérte, látogassák a faluház színvonalas programjait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában