B épület

2019.10.17. 07:20

Kiállítás készül a campuson

Az ünnepélyes avatás után sem ért véget az új épület szépítése, belső kialakítása a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán. Az oktatási intézmény különös figyelmet fordít a hagyományőrzésre is, ezért a földszinti folyosón kiállítás idézi majd fel a múltat.

Tihanyi Tamás

Suplicz Zsolt, Horváth Béla, Szalai Károly és Böhm Martin

Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A B épület egykor laktanya céljaira készült, ezért a székesfehérvári campus azt tervezi, hogy saját kiállításon idézi fel az egykor történteket. Ehhez szakmai segítséget is kapott az egyetem: minap a munka állásáról Böhm Martin történész, muzeológus és Szalai Károly tanár, a korszakról könyvet is írt helytörténész számolt be Horváth Bélának, a campus igazgatójának és Suplicz Zsolt kommunikációs referensnek. Együtt átnézték, kiválasztották azokat a korabeli fényképeket, amelyek a földszinti folyosóra kerülnek majd, s átolvasták az azokhoz írt magyarázó szöveget is. A tárlat avatásának időpontjáról még nem született döntés.

Suplicz Zsolt, Horváth Béla, Szalai Károly és Böhm Martin
Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának nemrégiben átadott, sok szempontból világszínvonalú B épülete eredetileg gyalogsági laktanya, a 69. császári és királyi gyalogezred szálláshelye volt, ugyanakkor a környező épületek is hasonló célokat szolgáltak. A kiállítás e legendás ezred múltját és harcait is bemutatja majd, hogy a hősök emléke ne merüljön feledésbe, és kitartásuk még hosszú időn át példaként álljon a fiatal nemzedék tagjai előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában