rendhagyó, egyedi, izgalmas program lesz

2019.10.01. 07:15

A romantika évada jön az Alba Regia szimfonikusoknál

Újdonságot és formabontó megoldásokat is tartalmaznak az Alba Regia Szimfonikus Zenekar műsorai az új évadban – hangzott el a hétfői sajtótájékoztatón.

Bokros Judit

Dubóczky Gergely lendületesen és érzékenyen vezényelt

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Az eseményen jelen volt Brájer Éva alpolgármester is, aki a Farkas Ferenc hangversenysorozatra utalva elmondta: valóban rendhagyó, egyedi, izgalmas, romantikával teletűzdelt program lesz, a zenekar ígéretének megfelelően. Az elmúlt évek munkájára kitérve úgy fogalmazott: dicséret illeti a Fehérvár zenei életében dolgozó művészeket, mert ezen a téren nagyon sokat fejlődött a város.

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar igazgatója, ifj. Major István a fiataloknak szóló Partitúra sorozat tapasztalatairól elmondta: pozitív minősítést kaptak, s az derült ki, hogy az ifjakat inkább a komolyabb témák érdekelték, ezért az idei sorozatot is ilyenre tervezték. Az első elő­adáson a folklórhoz nyúlnak, megmutatják a népdalok és a műzenék szépségét. A második koncert a történelemhez kötődik, az ókori görög mitológiát hozzák közelebb az ifjakhoz, Oresteia címmel. KorTárs a harmadik előadás címe, ekkor Picasso művészetéhez visznek közelebb, a festő hét korszakát össze­kapcsolva. A negyedik, befejező műsor A varázsfuvola keresztmetszetét adja.

Dubóczky Gergely vezető karmester a Farkas Ferenc hangversenysorozatról beszélt, amelyről kimutatható, hogy egyre nagyobb érdeklődésre tart számot. Az ötödik bérletsorozat kapcsán megtudtuk: mindjárt az első előadáson elhangzik Mahler IV. szimfóniája. A második esten latinos vizekre eveznek, s Ránki Dezső játszik majd zongoraversenyt. Az újévi koncert könnyedebb, Bernstein- és Gershwin-műveket is ígér. A negyedik elő­adás a német romantikáról szól, az ötödik program pedig Csajkovszkij-est lesz, az olasz Donato Renzetti karmester vezetésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában