különleges hangulatú performance-okkal

2019.09.07. 07:10

Természet és művészet a Velencei-tó közepén

Tizenharmadik alkalommal nyitotta meg kapuit a Velencei-tavi Symposion, ami nem más, mint egy különleges művésztelep a tó közepén, egy szigeten. Idén is a természetet hívták segítségül az alkotók.

S. Töttő Rita

szigeten festett arcú, testű „lények” fogadták az érdeklődőket Fotó: Igari Balázs.

Számos művész részvételével nyitotta meg az idei természeti alkotások „open air” tárlatát a Velencei-tavi Symposion, amelyet ezúttal is különleges hangulatú performance-ok kíséretében mutattak be a szervezők. Az Úttörő-szigeten kaptak helyet ezúttal is a művészek, akiknek egy héten át egy dolguk volt: a természetet, annak erejét, anyagait, lehetőségeit felhasználva hozzák létre üzeneteiket, alkotásaikat a szigeten, amelyek aztán együtt élnek, működnek a földdel, vízzel, levegővel.

A szigeten festett arcú, testű „lények” fogadták az érdeklődőket Fotó: Igari Balázs.

A művésztelep résztvevői ezúttal is egy másik világba repítették az érdeklődőket: a szigetre csak hajóval lehetett kimenni, ahol festett arcú és testű „lények” fogadták az alkotások befogadóit. Ahogy azt ígérték, a természetből építkeztek az alkotók, hogy a műveket később visszaadják annak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában