Tizenkét napon át

2019.08.07. 07:00

Valódi értékeket közvetít a Székesfehérvári Királyi Napok

Kedden tartották meg a Nemzeti Emlékhelyen felállított nagyszínpadon a Királyi Napok rendezvénysorozat részleteit bemutató sajtótájékoztatót.

Palocsai Jenő

Idén IV. Béla koronázását láthatja a közönség a Nemzeti Emlékhelyen épülő színpadon Fotó: Fehér Gábor

– Szeretnénk értéket közvetíteni, hogy az emberek jól érezzék magukat, hogy gyermeknek és felnőttnek mosoly legyen az arcán – mondta Cser-Palkovics András polgármester a díszlet-templom hatalmas harangjai alatt.

Pénteken indul útjára a 12 napos összművészeti rendezvénysorozat. Az önkormányzat, illetve a szervezők bíznak abban, mindenki megtalálja a neki tetsző eseményt a könyvvé dagadt programfüzetben, legyen szó gasztronómiáról, néptáncról, könnyűzenei és fúvósfesztiválról, vagy az idén először megjelenő középkori óriássakkról, esetleg a még hajmeresztőbb, légtornászok által közvetített függőleges mesékről.

A polgármester már most megragadta az alkalmat, hogy köszönetét fejezze ki azoknak, akik ezért a grandiózus eseményért sokat tettek és tesznek azóta is, legyen az szervezés, építés vagy akár az önkéntesek munkája.

Idén IV. Béla koronázását láthatja a közönség a Nemzeti Emlékhelyen épülő színpadon Fotó: Fehér Gábor

Benkő-Igaz Krisztina, a Fehérvári Programszervező szakmai vezetője külön kiemelte: érdemes ellátogatni már a pénteken este fél kilenckor kezdődő fesztiválnyitányra is, hiszen a szűk két hetes rendezvénysorozat egyik leglátványosabb eleme, amikor elindul a Fény utca.

Majoros Andor, az Alba Regia Táncegyesület művészeti menedzsere örömmel újságolta, hogy nyolc külföldi csoport fogadta el a meghívást, és már meg is érkeztek a 24. néptáncfesztivál első vendégei Kanadából és Indonéziából.

De nemcsak a belváros ünnepel ebben az időszakban. Östör Annamária képviselő invitált mindenkit: augusztus 19-én kezdődnek az Öreghegyi mulatságok, záróakkord a Fantom zenekar által „megzenésített” utcabál és a Bory-várból fellőtt tűzijáték lesz.

Szegő Krisztina, a Fehérvári Turisztikai Kft. ügyvezetője azt is elárulta, hogy az irodának lesz egy futurisztikus vendége a Királyi Napok alatt, aki (ami) nem más, mint Alba, a népszerű humanoid robot.

A jövő elkezdődött, a középkort idéző rendezvényt egy applikáció is segíti majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában