programsorozat

2019.08.23. 07:20

Eötvös Józsefre emlékeznek Ercsiben

Idén tizenkilencedik alkalommal, több mint egy héten át rendezik meg az Eötvös-napokat.

Bokros Judit

Az idei Eötvös-napok kulturális programokban is bővelkedett. Szombaton több fellépő volt a színpadon, köztük helyi kórus, tánccsoport és vendégek is szórakoztatták a nagyérdeműt.

Fotó: Nagy Ferenc

A rendezvénysorozattal a városhoz kötődő báró Eötvös József író, politikus születésének évfordulójára emlékeznek.

A róla elnevezett művelődési házban most pénteken és szombaton este a Kővirágok Énekiskola lép föl. Augusztus 26-án, hétfőn 18 órakor festménykiállítás nyílik Rapainé Hamberger Anikó munkáiból. A tárlatot Kovács Edina intézményvezető nyitja meg, Murzsa Renáta énekművész közreműködésével.

Kedden 18 órakor Múltunkban a jövőnk címmel könyvbemutatóra kerül sor. Szili Istvánné könyveit Párhuzamok címmel mutatják be, műsor kíséretében.

Augusztus 29-én, csütörtökön 10 órakor megkoszorúzzák a II. Lajos emlékhelyet. Aznap este 19 órától, a művelődési házban Molnár Ferenc Olympia című vígjátéka látható.

Augusztus 30-án Aporné Kincses Kovács Éva 100 éve halt meg Eötvös Loránd, Eötvös József fia címmel tart előadást az Eötvös Emlékházban. Az Örökmozgó Parkban aznap déltől hagyományőrző délutánt rendeznek, különböző mesterségek bemutatásával, főzéssel.

Augusztus 31-én, szombaton 10 órától ismét az emlékházban lesz előadás, majd a művelődési ház előtt koncertek, előadások kezdődnek. Az Eötvös-napok szeptember 3-án zárul.

Vezető képünk egy korábbi Eötvös-napok alkalmával készült. Fotó: FMH-Archív

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában