a magyar zenei élet legjava

2019.06.22. 07:30

Az agárdi színpad az idén is tele lesz a parton

Turbók János, az Agárdi Popstrand sok évtizedes rendezvényszervezője ma is büszke arra, hogy nála mindig a magyar zenei élet legjava adott élményt a látogatóknak. Azt mondja, idén sem lesz ez másként, mégis van egy álma még, ami nem valósult meg…

S. Töttő Rita

Turbók János évtizedek óta szervezi a koncerteket Fotó: archív

Az idei évben is a Velencei-tó térségének egyik legkedveltebb turisztikai vonzereje az Agárdi Popstrand, ahol ezen a nyáron is olyan nevek fordulnak meg, mint a Hooligans, Vastag Csaba, az Irigy Hónaljmirigy, az R-Go, az Ismerős arcok és természetesen a minden évben visszatérő Edda Művek – hogy csak néhányat emeljünk ki a felhozatalból. Turbók János, a Popstrand házigazdája azonban azt mondja: fejlesztésre idén sem telik.

– Az elmúlt 42 évben mindössze kb. 15 millió forint felépítési és fejlesztési támogatásban részesült a Velencei-tó szabadtéri színpada, és bizony 2019-ben sincsenek fejlesztési pénzeszközeink. A Popstrand fejlesztése tehát idén is a füvesítést, fásítást és a környezetrendezést, vagyis tiszta és gyepszőnyeges nézőteret jelenti. Ezt pedig jól láthatóan értékeli és kedveli a többgenerációs hűséges és igényes közönség – fogalmazott Turbók János, aki saját bevallása szerint 42 éve szigorú a műsorszerkesztés ügyében. Leszögezi: az Agárdi Popstrandon soha nem lépnek fel alternatív, techno, punk és „káromkodós” rapzenekarok.

Turbók János évtizedek óta szervezi a koncerteket
Fotó: archív

A házigazda döntésének köszönhetően immár hagyományosan – évtizedek óta – támogatja az egészségügyben dolgozókat. Az Újbuda–Dunaújváros–Székesfehérvár „háromszögben”, megközelítőleg négyezer gesztus értékű tiszteletjegy talált gazdára 2018-ban.

Hasonlóan támogatja például az Országos Mentőszolgálat dolgozóit, a gátvédőket, a fogyatékos embertársainkat és a kísérőiket is.

Közel harminc önkormányzattal áll együttműködő kapcsolatban. Az idei év nyarától azonban „túlélést vár” – fogalmaz, s hozzáteszi: valamint azt is, hogy sokadszor érezzék jól magukat a családok és a baráti társaságok a különleges hangulatú agárdi koncerteken, ahol mindenki mindent lát és soha nem számít az életkor!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában