A magyar népdal éltetése!

2019.06.20. 07:30

A Szent János áldást közösen énekelték a kórusok Nagyvenyimen

Az Aranydaru Nyugdíjasklub 16. alkalommal várta ünnepi dalostalálkozójára a baráti klubok, egyesületek és dalkörök népzene iránt elhivatott csoportjait.

V. Varga József

Vakler Anna és Németh István szolgált jó tanácsokkal Fotó: MM

Fejér megyéből és a szomszédos Bács-Kiskunból 14 dalkör 280 énekese hozta el a különböző magyar tájegységek népdalkincsét megidéző dalcsokrait a randevúra – tájékoztatta lapunkat Mogyorós Mária, a művelődési ház és könyvtár intézményvezetője. A produkciókat a gyerekek műsora vezette be: a dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola énekhármasát a Kunszentmiklósi Gyermekkórus szereplése követte.

Vakler Anna és Németh István szolgált jó tanácsokkal
Fotó: MM

A műsorban felléptek kíséret nélküli csoportok: a helyi Aranydaru Dalkör, a kunszentmiklósi Szappanos Lukács Népdalkör, a dégi Búzavirág Dalkör és a dunavecsei Kék Duna Dalkör. A hazánkban élő nemzetiségeket a dunaegyházi Jasná Jeseň Nyugdíjas Egyesület dalköre képviselte. Azután a „virágözön” során színpadra lépett a kisapostagi Lilaakác Népdalkör, a szabadegyházi Vadon Nőtt Gyöngyvirág Népdalkör, a dunaújvárosi Búzavirág Népdalkör és a Pentelei Kéknefelejcs Népdal Egyesület. Citerakísérettel adta elő dalait a baracsi Vadalmafa Népdalkör, a Hantosi Népdalkör, a Sárosdi Népdalkör, a Kissolti Nyugdíjas Egyesület dalköre és a seregélyesi Élő Ősz Nyugdíjasklub dalköre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában