A Kertmozi meghirdetett vetítései elmaradnak

2019.05.15. 15:00

Ezek a programok várnak szerdán a Kortárs Művészeti Fesztiválon

Képző – és iparművészeti tárlatok, zenei események, irodalmi programok a fesztivál központjában a Zichy ligetben, szinte nincs is olyan művészeti ág, amely ne képviseltetné magát az esemény keretében.

feol.hu

15.00–19.00 Képregényfestés

Ambrus Izsák élőben festi A pillangók hétköznapi élete című, Kovács Milánnal közös egészfalas képregényét – a festésbe bárki bekapcsolódhat.

A látogatók – a készlet erejéig – az azonos címmel megjelenő ingyenes zsebképregényhez is hozzájuthatnak a helyszínen. A pillangók hétköznapi élete című képregény szorosan kapcsolódik a 20. Kortárs Művészeti Fesztivál központi témájához, az újrahasznosítás kérdéséhez. Ambrus Izsák Alfabéta-díjra jelölt képregényíró, -rajzoló és illusztrátor, itthon megjelent fontosabb képregényei a kiállításon is látható szuperhős-paródia, a GOTTHEM, valamint saját westernparódiája, a Lucas Grande.

18.00 „Rebben egyet a meglepett öröklét!”

Kiállítás Szabó Lajos újrahasznosított anyagokból készült madaraiból és Szarka Flóra selyemfestő iparművész batikolt technikával készült selymeiből. Megnyitja: Jónás Attila képzőművész, közreműködik a Noémo akusztik, megtekinthető június 10-ig.

20.00 Rutkai Bori – Bujdosó János: Mikor a vér…

A két sokszínű zenész 16-14 évvel ezelőtti számai még sohasem szólaltak meg duó felállásban. A dalok varázsa, intimitása így sokkal érzékenyebben mutatja meg magát. Ahol van rá lehetőség, ott a műsort a Bori által festett képekből összeállított vetítés kíséri. A figyelős-meghitt műsor után, igény szerint akár egy kis serkentő diszkóval is folytatódhat az este.

20.30 Mika Mylliaho: Pánik – a Szabad Színház vígjátéka.

Rendező: Nagy Judit, főszereplők: Balogh Mihály, Kovács Máté, Szabó Miklós Bence • A 60 éves Szabad Színház idén is a fesztivál keretében mutatja be kortárs vígjátékát. A Pánik az előző évben műsorra tűzött, nőkről szóló finn vígjáték (Mika Mylliaho: Káosz) férfiakról szóló „párja”. Kicsit furcsán hat, de néha nekik is szükségük van az újraépülésre, amikor úgy érzik, hogy kiégett értéktelen, érzéketlen tárgyakká válnak a saját környezetükben… A darab korunk hétköznapi lelki mérgeiről, a burnoutról és a barátság építő erejéről beszél.

A Kertmozi meghirdetett vetítései a kedvezőtlen időjárási feltételek miatt elmaradnak!

 

Állandó programok a Zichy ligetben

2019. május 10–18.

Kortárs Liget – a Székesfehérvári Művészek Társaságának képző- és iparművészeti alkotásai az újrahasznosítás jegyében: Száz év 100 zsák történet – Mosberger Róbert fotókiállítása • Óriás doboz – A Székesfehérvári Művészek Társasága installációja • The doors – Burián Norbert installációja • Fókusz– Arany Gold Zoltán mobil szobra • Vasaim – Ujházi Péter fémszobrai • Légtornászok – Ecsedi Mária textil installációja • Körforgásban – A Magyar Plakát Társaság kiállítása

Kortárs Képregény Kiállítás Fábián István AllStar című képregényéből, valamint Ambrus Izsák GOTTHEM és A pillangók hétköznapi élete című, Kovács Milán által írt képregények elkészülési folyamataiból a Mátyás király körút és Ybl Miklós utca sarkán

Kertmozi – A fesztivál minden napján 20.15-től válogatás a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Magyar Média Mecenatúra programjának támogatott filmjeiből és a 6. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál alkotásaiból. 21.00 órától nagyjátékfilmek, részletes program a napi műsorban. Esőhelyszín és esőnap nincs, kedvezőtlen időjárás esetén a vetítések elmaradnak. Ilyen esetekben a kisfilmeket később levetíti a Barátság mozi, a nagyfilmek pedig a szokásos műsorrendben nézhetőek meg a város művészmozijában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában