néptánctalálkozó

2019.05.15. 07:05

Aba minden színpadon

Szamosújváron járt az Atilla Király Gimnázium 50 diákja, néptáncosok és diákszínjátszók. Persze, pedagógusok is mentek velük.

Majer Tamás

Az abai Sárvíz Táncegyüttes tagjai Szamosújváron is megmutatták tudásukat Fotó: Szabó Álmos

Gőbölös Gábor néptánctanár mesélt a pályázati program finanszírozta kirándulás részleteiről. Csütörtökön indultak el Erdélybe, hétfőn este érkeztek haza. A Kemény Zsigmond Elméleti Líceum, illetőleg a Téka Alapítvány fogadta őket. Nem mellesleg januárban a szamosújvári fiatalok vendégeskedtek Fejérben. A két iskola között régóta kiváló az együttműködés.

A hétvégén zajlott Szamos­újváron egy ifjúsági nemzetközi néptánctalálkozó, amelyen természetesen részt vett az abai Sárvíz Táncegyüttes. A vendégeskedés során koncertet adott az Abanda zenekar és fellépett a Nyestek és mások nevű diákszínjátszó társulat is.

Az abai Sárvíz Táncegyüttes tagjai Szamosújváron is megmutatták tudásukat Fotó: Szabó Álmos

Egy gyermeknéptánc-fesztivál is pont most volt, amelyen erdélyi magyar csoportok léptek fel. Gábor itt zsűritagként segített.

Szintén az abai művészetisekhez kapcsolódó hír, miszerint az Atilla-gimi, illetve a Sárvíz Művészeti Iskola Magocska társulata ott lesz a 28. Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Fesztivál június eleji, szegedi döntőjében! A tojás című előadásuk rendezője F. Korcz Judit és Tömör Zsuzsanna. A Magocska arany minősítést ért el a verseny áprilisi, Fehérváron megrendezett megyei fordulójában. Május elején Dombóváron szerepeltek sikerrel a regionális válogatón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában