Korosztályok kézfogása

2019.04.17. 07:30

A felsővárosi óvodások voltak a főszereplői a tojáskút avatásának

A belváros húsvéti színfoltja a tojáskút. Az ivókutat hatodszor „öltöztették fel”.

B. Kiss László, videó: Elekes Gergő

felsővárosi óvodások voltak a főszereplői a Liszt Ferenc utcai tojáskút avatásának

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Piros és kék pólót viselő nyugdíjasok és ünneplőruhás óvodások gyülekeztek kedden kora délután a Liszt Ferenc utcában. Sokan lecövekeltek őket látva, amin nem lehetett csodálkozni, mert a Fehérvári Polgárok Egyesületének két tagja is nyuszijelmezt viselt.

A felsővárosi óvodások voltak a főszereplői a Liszt Ferenc utcai tojáskút avatásának
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

De két kajla nyuszifül volt Varró János, a kiváló népzenész fején is. Az ivókutat zöld ágak, színes szalagok és tojások által öltöztette „alkalmi viseletbe” a közelgő húsvét alkalmából az egyesület. A tojáskút avatása Varró János műsorával kezdődött, aki tekerőlantján maga szolgáltatta a népdalokhoz a kíséretet is.

Míg a népzenész azt énekelte, hogy „kilenc kislány szeretője vagyok”, a Felsővárosi Óvodából érkezett, befont hajú lánykák csípőre tett kézzel várakoztak. Mert fiú nem volt köztük. A húsvéti ünnepkör s a húsvéti népszokások ismertetése után aztán a gyerekeké lett a kút környékét borító macskakő. Dalos, játékos bemutatójuk végeztével megérdemelten kapták a csokit a „nyusziktól”, s az édességből a nézőknek is jutott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában