Tárlat

2019.02.27. 07:10

Színes ceruzák varázsa címmel nyílt kiállítás honvédelmi témájú gyermekrajzokból a Kossuthban

Kedden délelőtt Színes ceruzák varázsa címmel nyílt kiállítás honvédelmi témájú gyermekrajzokból a Kossuth Lajos Általános Iskolában.

Sági Zoltán

A kossuthos diákok is dalos-táncos műsorral készültek az alkalomra

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete a pákozdi katonai emlékparkkal közösen 2013ban indította el történelmi témájú gyermekrajzpályázatát, amelyhez 2014-ben a nagyváradi Tanoda Egyesület is csatlakozott. A 2019-es pályázat beküldési határideje hamarosan zárul, a vándorkiállítás pedig az idei jelentkezések népszerűsítésére szervezett „Négy hét, négy iskola” sorozat utolsó állomásaként érkezett az Öreghegyre. A 2013 óta beküldött pályaművekből válogató kiállítás az elmúlt hetekben, miután a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában bemutatkozott, járt a Ciszterci Szent István Gimnáziumban és az István Király Általános Iskolában is.

A kossuthos diákok is dalos-táncos műsorral készültek az alkalomra
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Március 15-én lezárul a pályázatok beadási határideje – tudtuk meg Oláh László nyugalmazott alezredestől, a KEMPP főreferensétől, aki elmondta: az elmúlt hetekben a szervezők négy iskolában mintegy ezer gyermekhez vitték el személyesen a rajzpályázat hírét, de más beharangozó módszerekkel igyekeztek elérni a Kárpát-medence területén élő magyar ajkú iskolások többségét is, akiktől szintén várják az alkotásokat. A Kossuth-iskola diákjai és pedagógusaik néptánccal, furulya- és énekszóval tették emlékezetessé az alkalmat.

Az eseményen részt vett Östör Annamária és Horváth Miklós Csaba öreghegyi önkormányzati képviselő is. A rendezvény fővédnöke Benkő Tibor honvédelmi miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában