csillagvirágok és fészekrakás

2019.02.26. 13:35

Kikeleti kirándulás – Túrasorozat indul a Mezőföldön

Ismerjük meg a Mezőföldet! – ezzel a mottóval nyitja tavaszi kirándulássorozatát Soponyán a Mezőföld Népfőiskolai Társaság és a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ.

V. Varga József

Csillagvirág, téltemető, hóvirág… Fotó: Népfőiskola (LG)

Látott már természetes élőhelyén csillagvirágot? – firtatják a szervezők. És téltemetőt? Meglesné, hogyan készülnek fészekrakásra egy gémtelep lakói? Érdekli szűkebb pátriánk, a Mezőföld csodás növény- és állatvilága?

Csillagvirág, téltemető, hóvirág…
Fotó: Népfőiskola (Lendvai Gábor)

A nyolc alkalomból álló túrasorozatot Lendvai Gábor, sárbogárdi ökológus vezeti. A sorozat első állomása Soponya lesz március 2-án, szombaton, a résztvevők a kora tavaszi természet változatosságát élvezhetik a mintegy három órás könnyű séta során. (Figyelem: vízhatlan lábbeli legyen „kéznél” szükség esetére!)

A tavakon ilyenkor már fészekrakáshoz készülődnek a szürke gémek
Fotó: Népfőiskola (Lendvai Gábor)

Találkozás Soponyán, a Fácánosi bejárónál (az abai útról) 8.30 és 9 óra között, a túra 9 órakor kezdődik. A szervezők kérik, hogy az érdeklődők mindenképpen jelezzék részvételi szándékukat legkésőbb március elsején déli 12 óráig (06-30-514-5274, 06-30-3850-379, [email protected]).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában